TVOJ ŽIVOT

6 zanimljivosti o ženskim bradavicama  

it  | 

Pošto se stalno trudiš da na tebi sve bude na svom mestu, sigurno nemaš vremena da se baviš još i svojim grudima (a kamoli bradavicama). Računaš da njima ne može ništa posebno da se desi, a u većini slučajeva i neće! No, ako nisi znala, one ponekad mogu da ti daju korisne signale o tome šta se dešava sa tvojim organizmom.

broj 1 Bradavice ne vole teretanu

Vežbanje je super zdravo za telo, ali ne mora biti prijatno i za tvoje bradavice. Dok treniraš, one se taru o brushalter, što ih može učiniti nadraženim i suvim, a u retkim slučajevima na njima može doći i do pojave ranica. Ukoliko imaš takvih problema, moglo bi pomoći da ih pre vežbanja namažeš vazelinom.

broj 2 Bradavice reaguju na kožne promene

Bradavice vrlo često mogu da svrbe i perutaju se, pogotovo zimi. Tada na koži može da se pojavi i ekcem, ali ne paniči. Nemoj se češati da ne pogoršaš situaciju. Reaguj samo ako primetiš da su tvoje gospođice drugačije nego inače. Tada bi trebalo da se obratiš lekaru.

broj 3 Veličina bradavica je nevažna

Zabrinuta si da su prevelike, suviše male, tamne ili možda svetle? Ili pak leva nije ista kao desna? Opusti se, ne postoji pravilo za njihov savršen look. One su kod svake devojke drugačije. Njihova veličina nema nikakve veze sa veličinom grudi. Tako možeš da imaš male grudi sa velikim i izraženim bradavicama, ali i obrnuto, velike grudi sa malim bradavicama. Bitno je da znaš kako izgledaju, pa ako ti se učini da je na njima došlo do neke promene, treba da proveriš da li je sve u redu.

broj 4 Iscedak je najčešće normalna pojava

Da li ti je gadno kada vidiš kako iz bradavica curi beličasta tečnost? Osim što je neprijatno jer ostavlja flekice na brusu i vešu, to najčešće nije opasno i može se desiti kada stisneš bradavicu ali i pod uticajem određenih lekova. Poseti doktora ukoliko ta tečnost ima neprijatan miris ili u njoj primećuješ tragove krvi. S druge strane, beli iscedak iz grudi može da se pojavi i ukoliko si u drugom stanju. Kako bi otklonila svaku sumnju, obrati se ginekologu.

 football boobs mean girls drop amanda seyfried GIF

broj 5 Ne brini ukoliko su ti bradavice uvučene

Ako su ti obe ili samo jedna bradavica uvek uvučene, nemaš razloga za brigu. To nije retka pojava kod žena. Međutim, zapaziš li da se bradavica koja je inače bila ispupčena uvukla, trk kod doktora. To može biti znak neke upale. Najbolje je da rešiš svaku dilemu.

broj 6 Nisi jedina koja oko bradavice ima dlačice

Nemoje se nervirati ako uočiš dlačice oko bradavica. Većina devojaka ih ima, ali o tome nerado priča. Prema nekim studijama, čak 30 odsto žena pati od dlakavosti na grudima. Ukoliko ti to smeta, možeš ih počupati pincetom. Ne boli. Smatraš li da ih je previše, proveri s lekarom da možda nije reč o hormonskom disbalansu.

Foto: YouTube

Ostavi komentar

Your email address will not be published.