Stars

Beograd će u subotu biti centar dešavanja!

it  | 

Kako se priča u kraljevskim krugovima sve je spremno za bajkovito venčanje kraljevića Filipa Karađorđevića i njegove izabranice, umetnice Danice Marinković. Crkveno venčanje biće u subotu, 7. oktobra, u Sabornoj crkvi.
Tom svetom činu prisustvovaće monarsi Grčke, Španije, Švedske, Danske, a moguć je dolazak i britanskog princa Charlesa i švedskog kralja Gustafa.
Na venčanje jednog od trojice sinova prestolonaslednika Aleksandra stiže tri stotine zvanica iz zemlje i sveta. Među njima će biti državnici, političari, prijatelji dve porodice, ali i rođaci i prijatelji iz kraljevskih kuća Grčke, Španije, Velike Britanije, Švedske, Danske… Očekuje se i da će prinčeva majka, princeza i vojvotkinja Marija da Glorija od Orleansa i Bragance doći u srpsku prestonicu sa svoje dve ćerke koje je dobila u braku s vojvodom Ignasiom.
Patrijarh Irinej i zvona Saborne crkve u Beogradu u ranim popodnevnim satima naredne subote oglasiće prvo venčanje i prvi kraljevski brak u porodici prestolonaslednika Aleksandra Karađorđevića.

Foto: Instagram

Ostavi komentar

Your email address will not be published.