U POVERENJU

Dečko me je zezao zbog dlačica na rukama

it  | 

Dragi InTeen, Danas mi se desila malo neprijatna situacija. Dečko me je zezao zbog dlačica na rukama. Imam 16 godina i depilirala sam ih par puta, ali mami iza leđa, pa mi ona nakon toga vise nije dozvoljavala da depiliram ruke. Ja znam da se on našalio i da mu je svejedno za to, ali ja sam se osetila malo bez veze. Te dlačice nisu mnogo primetne, ali se osete na dodir i kada baš pogledaš, nisu bas ženstvene. Mama mi sto posto neće dozvoliti da se depiliram. Kako da je ubedim?

inteen: Draga čitateljko, to što te je dečko zezao nije lepo, ali moguće da se samo šalio, a tebe je to previše povredilo. U svakom slučaju, ukoliko ti to smeta, najbolje bi bilo da popričaš sa njim i ukažeš mu na to da ti nije prijatno kada te na taj način zadirkuje. On verovatno nije mislio ništa loše. No, ti si to primila k srcu i tako mu i reci. Sigurna sam da će sledeći put biti pažljiviji.
Normalno je da imamo dlake na rukama, tako da ne vidim u čemu je problem. Ukoliko ti se pak čini da su ti malje izraženije ili gušće nego što je uobičajeno i mnogo ti smetaju i za to ima rešenja. Kao što i sama znaš, postoje različite metode za uklanjanje dlačica sa neželjenih mesta. Pošto smo već pisali o tome, pročitaj naš članak Kako da se rešim dlaka na rukama?.
U svakom slučaju, neophodno je da porazgovaraš sa mamom, jer ne treba da joj radiš ništa iza leđa. Ukoliko joj sve potanko objasniš, ne verujem da će se oglušiti o tvoje želje. U tome ti može pomoći tekst Zašto moja mama ne shvata da neću da budem dlakava?. Nadam se da sam pomogla. Sve najbolje.

Piše: Ivana Todorović, psiholog
Foto: Giphy

 

Ostavi komentar

Your email address will not be published.