TVOJ ŽIVOT

Sređuješ li intimnu zonu?

it  | 

Ukoliko spadaš u one koje muku muče s jakim dlakama u bikini regiji i želiš da ih se rešiš, postoji nekoliko opcija. Najbolje bi bilo da se posavetuješ sa mamom. Dogovorite se hoćeš li te uporne male divljakuše brijati (jednostavno je i lako, ali će brzo porasti i postoji velika verovatnoća od upale), ukloniti ih kremom (bezbolno je, no efekat glatke kože i u ovom slučaju kratkog je veka) ili depilirati.

Mada i brijanje i uklanjanje kremom mogu biti rešenje, depilacija daje najbolje rezultate, pa ćemo se njome i pozabaviti. Prvenstveno treba da odlučiš hoće li to biti samo eliminisanje dlačica koje vire van ruba gaćica ili neka druga frizura.

Imaj na umu da depilacija boli. A koliko, zavisi od toga koji ti je prag tolerancie na bol i čvstine tvojih dlaka. Ako ti krenu suze, seti se da retko koja devojka ne oseća baš ništa. Ukoliko si od onih koje jedva podnose čupanje obrva, možda je bolje da odabereš neku drugu metodu.

Bez straha i stida

Postupak će obavljati profesionalna kozmetičarka koja zna šta radi. Ipak, moraš se pripremiti na to da ćeš morati da se razodeneš od struka nadole, te da ćeš se naći u raznim, pomalo nezgodnim pozama, pošto će ona morati da dođe do svake dlačice. Nakon depilacije, one će sporije rasti jer se odstranjuju iz korena.

Šta treba da znaš

1. Koža je posle čupanja osetljiva i iziritirana. Možeš očekivati sitne upale i bubuljičice, pogotovo ako se budeš znojila.
2. Nakon depilacije namaži tretiranu kožu gelom na bazi aloja vere.
3. Prvih nekoliko puta može doći i do urastanja dlaka, zato koristi piling.
4. Nekoliko sati pošto završiš tretman, moguće je da ćeš osećati blagu neprijatnost dok hodaš.

Sve je stvar navike, brzo ćeš prevazići nelagodnosti, a rezultat je super!

Foto: www.wikihow.com

Ostavi komentar

Your email address will not be published.