Stars

Dobitnici nagrada Zlatni globus

it  | 

U nedelju uveče po evropskom vremenu na Beverli Hilsu održana je 75. dodela filmskih nagrada Zlatni globus, uvertira za dodelu Oskara koju svi nestrpljivo iščekuju.
Prva dobitnica na ceremoniji bila je glumica Nicol Kidman nagrađena za ulogu u seriji Big Little Lies.


Najbolju glavnu ulogu u drami ostvario je Garry Oldman (Darkest Hour), u komediji James Franco (The Disaster Artist), a najbolju sporednu u bilo kojoj kategoriji Alice Jenny (Ja, Tonja). Najbolji crtać 2017. je Coco, a najbolji strani film In the Fade.


Film Tri bilborda ispred Ebinga u Misuriju osvojio je četiri nagrade: u kategoriji najboljeg dramskog ostvarenja, za glavnu glumicu (Frances McDormand), sporednog glumca (Sam Rockwell) i scenario (Martin McDonagh). Drama prati ženu čija je kćerka ubijena. Nakon više meseci uzaludne istrage ona zakupljuje tri bilborda ispred grada u kojem živi i na njih postavlja poruke šefu policije.
U kategoriji najbolje komedije ili mjuzikla trijumfovao je film Lady Bird koji je nagrađen i u kategoriji za najbolju glavnu glumicu (Saoirse Ronan).
Dve nagrade osvojio je i Oblik vode (režija i muzika).


Američka televizijska voditeljka i producentkinja Oprah Winfrey dobitnica je nagrade Cecile B. De Mil. Ona je na ceremoniji govorila o odgovornosti ljudi u filmskoj industriji da se bore protiv seksualnog nasilja.


Inače, sve glumice i glumci na dodelu su došli u crnom, protestujući na taj način protiv seksualnog napastvovanja u Holivudu.

Foto: Instagram

Ostavi komentar

Your email address will not be published.