U POVERENJU

Može li nizak pritisak biti uzrok zamućenog vida?

it  | 

Imam 16 godina i ponekad se desi da mi se zamuti vid, odnosno da vidim neke bele tačkice ispred sebe. Pošto imam nizak pritisak (110 sa 70) da li je to od toga?

inteen: Draga čitateljko, inteen je mesto na kome zaista možete postaviti najrazličitija pitanja i na njih odgovara tim psihologa. Tvoj post je, moraš priznati, sasvim drugačije prirode, tema je za neka druga stručna lica i, povrh toga, nije nešto o čemu se može zaključivati na ovaj način.
Možemo ti reći da postoji mogućnost da je reč o sasvim uobičajenoj pojavi. Tačkice kakve nam se prikazuju pred očima nakon što ih protrljamo, umeju da se pojave i u nekim drugim prilikama. Naučnici su ustanovili da je reč o takozvanim letećim mušicama koje postoje unutar naše očne jabučice i pomeraju se i menjaju oblik. Dakle, sve te “trunčice” pred tvojim očima ne moraju biti razlog za brigu.
Reč je o gotovo neprimetnim “stvarčicama” koje bacaju senku na našu rožnjaču. To mogu biti crvena krvna zrnca, komadići tkiva ili grumenje proteina i zato što se nalaze unutar tečnosti koja ispunjava naše oči, pomeraju se zajedno sa pokretima oka.
Naravno, ne mora da znači da je ovo tvoj slučaj. Jer, i pritisak može biti razlog što ti se muti pred očima, ali postoje i brojni drugi činioci koji mogu uticati na to. Nisi opisala dešava li ti se još nešto. Osećaš li vrtoglavicu? Imaš li neke druge smetnje? Najverovatnije nije ništa ozbiljno. Međutim, najbolje bi bilo da se obratiš školskom lekaru i, ukoliko on bude smatrao, odradiš neophodne analize. Jedino tako bićeš sigurna da je sve u redu. Srećno!

Foto: Pixabay

 

Ostavi komentar

Your email address will not be published.