TVOJ ŽIVOT

Nekoliko saveta kako da letovanje sa roditeljima bude super zabavno

it  | 

Tek ti predstoji putovanje na more. Jedva čekaš. Jupiiii! Jedini problem je to što ideš sa roditeljima, a oni često smarajuuuuu. Međutim, ipak se možeš provesti super. Evo nekoliko saveta koji ti mogu pomoći da imaš cool letovanje!

1. Pitaj roditelje da li sa vama može da krene i tvoja drugarica
Naravno, kontrola vam ne gine, ali biće ludo ako tvoja BFF bude uz tebe.

sa roditeljima na odmoru4

 

2. Ako nešto nisi stigla da uradiš za vreme školske godine, sad je prava prilika
Ponesi laptop, snimi omiljenu muziku, skini neke dobre filmove, a možeš spakovati i knjigu koja je do sada skupljala prašinu na polici u tvom stanu. Na plaži možeš slušati omiljene bendove ili čitati nešto zanimljivo, a u sobi možeš pogledati novu seriju ili uzbudljiv film.

na plazi

3. Opusti se
Na raspustu si. Do sad si učila i bila pod stresom, došlo je vreme da zaboraviš na školu, relaksiraš se i uživaš u moru i suncu. To je jedino bitno!

sa roditeljima na odmoru5

 

4. Udruži se s bratom ili sestrom
Nagovorite roditelje da uveče odete sami na sladoled ili klopu tako da niste sve vreme sa njima.

5. Zbliži se sa matorcima 
Možda te nerviraju, ali sigurno ima nešto što možete da radite zajedno. Iskoristi slobodno vreme, razgovaraj s mamom, obiđite prodavnice suvenira i krpica, idi u šetnju s tatom, druži se s bratom ili sestrom ili sa svima zajedno. Kada ti je dosadno, predloži da igrate neku društvenu igru. Karte su uvek dovoljno zabavne! To možete raditi na plaži, a kad je sunce prejako, prebacite se u neki kafić u hladovini i nastavite.

6.Nemoj se inatiti
Ako se budeš ljutila za svaku sitnicu, upropastićeš odmor i sebi i njima. Najvažnije je da će se i oni opustiti jer su na odmoru, pa će manje prigovarati. Zato i ti iskuliraj i ne budi nadrndana.

Koliko god ti to delovalo neverovatno, jednog dana ćeš morati sama da plaćaš svoje letovanje. Dok si sa tvojima, sve je besplatno. Uživaj na kvadrat jer će ti sve to kasnije nedostajati! 🙂

sa roditeljima na odmoru6

Foto: Pinterest, Pixabay

Ostavi komentar

Your email address will not be published.