Lepota

Oči u bojama paunovog perja

it  | 

Senka na očima inspirisana paunovim perjem izgleda zaista fenomenalno. Naravno, ovo nije make up za svaki dan. Ovako se možeš našminkati samo za neku specijalnu priliku. Ukoliko ideš na rođendan ili na piće s drugaricama, možeš se odlučiti za svedeniju varijantu.

paunovo-perje-sminka-inspiracija-nova-godina paunovo-perje-sminka-inspiracija sminka-nova-godina-zurka-inspiracija-paunovo-perje

No, pošto se približavaju praznici, sigurno će biti mnogo zabava i žurki pa možeš pustiti mašti na volju. A novogodišnja noć idealna je da isprobaš ovaj fazon.

paunovo-perje-inspiracija-nova-godina2 crayon-jumbo-liner-praznicna-sminka-inspiracijapaunovo-perje-nova-godina-inspiracija

Istina, moraćeš malo da se pomučiš, ali ako voliš da eksperimentišeš, biće ti zabavno. I što je najvažnije, sve što ti treba za ovaj look lako je dostupno. Prvestveno treba da odabereš svoju kombinaciju boja. Neophodne su ti plava i zelena, možda i žuta, zlatna, bela i bronzana ili čak rozikasta senka koju možeš naneti na spoljašnji deo gornjeg kapka pre nego što staviš ajlajner.

praznicni-look-paunovo-perje-sminka-1paunovo-perje-sminka-inspiracija-4     sephora-ajlajner

Plavom i zelenom našminkaj gornji kapak (ukoliko ti se više dopada, nanesi zlatnu, bronzanu i tamnobraon), pa potom u unutrašnji ugao oka stavi svetlucavu belu. Plavim i zelenim krejonom uokviri donji kapak tik uz trepavice. Zatim iscrtaj tanku liniju ajlajnera s kraja donjeg i gornjeg kapka, odvojeno, u vidu dva lastina repića. Ukoliko želiš, dobro zarezanom crnom olovkom neposredno ispod obrva napravi nekoliko kapljica koje ćeš obojiti u plavo ili zeleno, poput raskošnih šara na paunovom repu.

paunovo-perje-sminka-inspiracija-2 plava-i-zelena-senka-za-oci-paunovo-perje-inspiracija paunovo-perje-sminka-inspiracija-3

sminka-olovka-za-oci-nova-godinamaskara-trag1

Za one najsmelije pronašli smo tutorijal Lisae Eldridge, jedne od najcenjenijih make up artista na svetskoj modnoj i beauty sceni, koja sarađuje sa prestižnim internacionalnim fotografima. Šminkala je brojne selebritije i manekenke za  naslovnice Voguea, Allurea, Harper’s Bazaara i drugih magazina. Osim senki, krejona, ajlajnera i uobičajenih rekvizita za ovaj fantastični Lisin look trebaće ti i plavičaste veštačke trepavice u obliku perja. Uživaj!

Foto: Pinterest, Instagram, YouTube, www.sephora.comwww.polyvore.com

Ostavi komentar

Your email address will not be published.