TVOJ ŽIVOT

Ovo su trenutno NAJBOLJI FIZIČARI I HEMIČARI u Srbiji, a sigurno će biti i na svetu!

it  | 

Petoro srpskih srednjoškolaca stiglo je na Tajland na Međunarodnu olimpijadu iz hemije, dok će na Internacionalnom turniru u Singapuru znanje iz fizike predstaviti petorka iz Petnice.
Andrej Kukuruzar iz Sombora, Igor Topalović i Andrej Kovačević iz Užica, Anamarija Nikoletić i Damjan Čubraković iz Beograda na regionalnim, a potom i republičkim takmičenjima izborili su se za mesto u timu koji će se u Tajlandu od 6. do 15. jula boriti za medalje na Olimpijadi iz hemije. Pripremali su se vredno na Hemijskom fakultetu, pod mentorstvom dr Dušana Sladića, profesora Hemijskog fakulteta, kao i na Prirodno-matematičkom fakultetu u Nišu, pod rukovodstvom profesora dr Nika Radulovića.
Kada je reč o drim timu fizičara, čine ga Milena Simić i Luka Lazarević iz niške gimnazije “Svetozar Marković”, Aleksandra Stojković, učenica Aleksinačke gimnazije, kao i Miloš Rašić i Edvin Maid, učenici Matematičke gimnazije u Beogradu. Njihove pripreme tekle su u Istraživačkom centru Petnica, i to veoma specifično – kako uz pomoć fizike proveriti da je kuvano jaje kuvano ili pomoću ljudske kose napraviti uređaj za merenje vlažnosti vazduha.

Foto: Instagram

Ostavi komentar

Your email address will not be published.