Sa dečkom ne osećam isto zadovoljstvo kao kad se samozadovoljavam

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someone
SexologijaCategory: SEXOLOGIJASa dečkom ne osećam isto zadovoljstvo kao kad se samozadovoljavam
Anonymus postavljeno 14/09/2017

Događaju mi se čudne stvari… Ne znam zašto kada god dečko hoće da me zadovolji ja ne osećam ništa, a kada sama sebe zadovoljavam, osećaj je neverovatan. U početku sam mislila da je stvar u njemu, da ne radi to kako se meni sviđa, ali se posle ispostavilo da radi isto što i ja, da li je problem u meni ili u njemu? Svaki put kada on to radi ja ne osećam ništa i pomalo se glupo osećam da li je to normalno?

inteen: Draga tinejdžerko, ne zovu se uzalud intimni odnosi intimnim. U njima i tokom njih mi sa nekim delimo naša najdublja i najskrivenija osećanja, i delove našeg unutrašnjeg života. Seksualni čin nije samo fizičko, već i emocionalno spajanje, koje nije uvek lako i ne mora obavezno da bude potpuno, ali od koga itekako zavisi kvalitet intimnog odnosa sa partnerom. Ti kažeš da sa dečkom sa kojim si ne osećaš to zadovoljstvo koje osećaš kada si sama, te je moj predlog da preispitaš svoje utiske i osećanja. Razmisli zbog čega ti se dečko sa kojim si najpre dopao, i zbog čega ti si sviđa i koliko si zaista uspela da ga upoznaš i zbližiš se sa njim. Koliko uspeva da te van “spavaće sobe” očara i pridobije, opusti te, da li deli sa tobom osećanja? Isto važi i u obrnutom smeru. Zbližavanju vode brojni razgovori na različite teme  (pa i na temu seksa) i zajedničke aktivnosti, tj. zajednički lepo provedeno vreme. Koliko toga ima u vašoj vezi? Moguće je da ti još uvek ne možeš u potpunosti da se opustiš sa njim i da mu se prepustiš. Možda imaš neku blisku drugaricu sa kojom bi mogla da porazgovaraš o tome i čuješ njeno mišljenje.
Kada smo sami sa sobom, opušteniji smo jer ne moramo da odgovaramo na potrebe i osećanja drugoga, već samo na svoje. U kontaktu sa drugima moguće je da se jave određene prepreke u vidu straha i stidljivosti. Ponekada nam razmišljanja o tome da ne može biti tako dobro ili da mi nismo dovoljno dobre odvraćaju pažnju sa onih dobrih stvari tokom intimnih odnosa i tako blokiraju protok osećanja. Dobri intimni odnosi kreću iz glave, ali je važno da postoji i fizička privlačnost i bliskost. Ako te još nešto zanima, piši nam. Pozdrav!

Piše: Jasna Đorđević, psiholog

Your Answer