Mogu li biti trudna ako sam se obrisala peškirom na kom je bilo sperme?

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someone
SexologijaCategory: SEXOLOGIJAMogu li biti trudna ako sam se obrisala peškirom na kom je bilo sperme?
Anonymus postavljeno 17/09/2017

Želim da pitam, postoji li mogućnost da sam trudna ukoliko sam se obrisala peškirom na kojem je bilo sperme? Čitala sam da je to nemoguće jer ejakulacija mora biti izvršena direktno u vaginu. Seksualni odnos sam imala pre 3 nedelje, ali nemam ni jedan simptom rane trudnoće. Takođe, kasni mi 4 dana, pretpostavljam od stresa i napetosti. Hoću li dobiti konačno. Inače imam 16 godina.

inteen: Draga čitateljko, spermatozoidi su mrtvi kada se osuše i ne mogu oživeti ni ako se ponovo navlaže. Oni žive 3-5 dana ako su u toplom, vlažnom okruženju kao što je grlić materice. U svakom slučaju, treba da znaš da se može zatrudneti svaki put kada penis dođe u dodir sa vaginom, odnosno ukoliko se na bilo koji način odigra oplođenje jajne ćelije. Naravno, verovatnoća za to je najveća prilikom upražnjavanja seksa, ali se to može desiti i u drugim situacijama (Da li mogu da zatrudnim ako me je dečko zadovoljavao rukom na kojoj je bilo sperme?, Da li može da se zatrudni kad muško svrši po vagini?, Jel’ mogu ostati u drugom stanju ako imam odnos i dečko ejakulira van mene?).
Pošto si se ti samo obrisala peškirom na kom je bilo sperme, ne treba da brineš, a tekst 5 razloga zašto ti kasni menstruacija može ti pomoći da shvatiš zbog čega još nisi dobila. Piši slobodno ponovo, kada budeš imala nekih nedoumica. Pozdrav!

2 Answers
Anonimous odgovoreno 6 days ago

Da li se može zatrudneti ako se žena obriše peškirom kojim je muškarac obrisao ruke nakon što ih je oprao( na rukama je bilo sperme, pa ih je muškarac oprao i obrisao se peškirom, a žena se obrisala peškirom posle tek posle nekoliko sati? 

Anonimous odgovoreno 6 days ago

Da li se može zatrudneti ako se žena obriše peškirom kojim je muškarac obrisao ruke nakon što ih je oprao( na rukama je bilo sperme, pa ih je muškarac oprao i obrisao se peškirom, a žena se obrisala peškirom posle tek posle nekoliko sati? Odgovorite što pre ako možete 

Your Answer