Dečko me je prevario i ne znam da li da mu oprostim

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someone
SexologijaCategory: SEXOLOGIJADečko me je prevario i ne znam da li da mu oprostim
Anonymus postavljeno 05/10/2017

Dečko i ja smo skoro dve godine bili zajedno. Prekinuli smo pre nedelju dana otprilike jer sam saznala od nekih devojaka da me je prevario. On to naravno poriče ali to su mi dve osobe potvrdile, a na neki način sam čula da je i ta devojka priznala da su bili zajedno. Mnogo me je molio, stalno slao poruke, stalno mi govorio da nije istina. Prekinula sam to jer sam shvatila da sam se u poslednje vreme malo ohladila. Prva dva-tri dana kad smo prekinuli bilo mi je super, ali mi sada mnogo nedostaje, osećam veliku prazninu, želim da se pomirim ali mi svi govore da ne radim to.

inteen: Draga čitateljko, tu odluku ne može doneti niko umesto tebe. Dakle, ja ću ti samo pomoći da bolje sagledaš stvari, a onda ćeš sama rešiti šta dalje. Prvo moram da ti kažem da je potpuno normalno što trenutno osećaš prazninu i dečko ti nedostaje jer ste bili zajedno skoro dve godine. Jednostavno, provodila si mnogo vremena sa njim, imali ste zajedničke akcije, stalno se čuli i dopisivali… Sada svega toga nema, pa ti je neobično jer imaš viška vreme koje si ranije posvećivala njemu. Nekoliko dana je, naravno, bilo zanimljivo, odjednom si bila slobodna, verovatno si zujala sa društvom ili radila nešto interesantno, nisi morala da objašnjavaš momku gde ideš, obaveštavaš ga o svojim planovima i uklapaš se s njim. E onda je na red došla sledeća faza. Trenutno je najvažnije je da se zaokupiš nečim, pronađeš neke nove aktivnosti, družiš se sa drugaricama, izlaziš, trudiš se da ga što manje srećeš ili, ako je to nemoguće jer, recimo, idete u istu školu, onda da što manje kontaktiraš sa njim, dokle god te to mnogo uznemirava. Trebalo bi da naučiš da budeš sama sa sobom. Nećeš uvek u životu imati dečka.
Iskoristi situaciju da razmisliš. Ako odlučiš da se ne miriš sa njim, samo nastavi ovako kako sam napisala i postepeno ćeš ga izbaciti iz sistema. Pre svega je bitno da znaš šta želiš kako bi mogla da zauzmeš određeni stav i njega se pridržavaš, ma šta se bude dešavalo. Imaj na umu da će te on ponovo prevariti, ako je to već jednom uradio. Pitanje je da li ti možeš i hoćeš da prelaziš preko toga. Ne znam da li je zaista istina da je on bio sa drugom. Zapitaj se koliko veruješ onima od kojih si to čula i da li ta devojka ima nekog razloga da govori neistinu. Na osnovu tvog posta deluje da je on taj koji laže, ali se postavlja pitanje na čemu je onda bila bazirana vaša veza ukoliko ne na poverenju, iskrenosti i otvorenosti.
Nije ti nimalo lako, ali moraćeš sve dobro da izvagaš. Možeš još jednom sesti i popričati sa njim, bez svađe. Želiš li da mu daš šansu, zamoli ga da ti kaže istinu, čak iako bi ona mogla da te povredi. Objasni mu da ćeš eventualno moći da pređeš preko svega ako bude otvoren, ali da laž nećeš sigurno moći da progutaš, jer to ne može biti temelj za nastavak veze. I budi spremna na to da ćeš, ukoliko mu oprostiš, i kasnije imati slične probleme s njim. Ljudi se teško menjaju, a mi žene smo često sklone mišljenju da će se ON promeniti baš zbog nas. Međutim, to u najvećoj većini slučajeva ne bude tako. Javi se ako te još nešto muči. Srećno!

Piše: Ivana Todorović, psiholog

Your Answer