Da li je moguće da nisam nevina jer sam imala suvi seks sa dečkom?

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someone
SexologijaCategory: SEXOLOGIJADa li je moguće da nisam nevina jer sam imala suvi seks sa dečkom?
Anonymus postavljeno 03/11/2017

Poštovani, pre nekih 10 meseci sam imala dečka u kog sam bila jako zaljubljena. Stvari su se tako namestile da smo jednog trenutka završili na krevetu jedno na drugom. Imali smo suvi seks, iako ja nisam znala ni kako se to zove, niti da li to iko drugi radi sem nas…To smo kasnije radili skoro svaki put kada se vidimo kod mene ili kod njega. Međutim, prvi put kada smo to radili mene je dosta bolelo, ali na neki čudan način. Nikada nisam osećala tu vrstu bola i kasnije, kada smo izašli napolje da malo prošetamo, bol je i dalje trajala i jako čudno sam šetala. Kada sam se malo razgibala (nakon nekih 250 metara), bol se malo ublažila. Mislila sam da ne postoji mogućnost da sam izgubila nevinost, ali sam se uplašila i kada sam došla kući pogledala sam da li ima krvi i nije je bilo. Sada kada čitam vaš magazine, naišla sam na jedan vaš odgovor gde ste napisali da je moguće da je devojci pukao himen usled stavljanja tampona, sporta ili petinga. S njim sam raskinula, trenutno nemam dečka i ne planiram prvi seks uskoro. Da li je moguće da nisam nevina? 

inteen: Draga čitateljko, prošlo je već prilično vremena otkad si bila sa poslednjim dečkom i upražnjavala suvi seks. Pojam suvi seks ima nekoliko značenja. Najrasprostranjenije i najistinitije je ono značenje da je to seks preko odeće. Tokom njega se takođe stimulišu polni organi i može doći do orgazma. Naziva se „suvim“ jer nema razmene telesnih tečnosti. Na interenetu se mogu naći i neka druga značenja koja se tiču vlažnosti/suvoće ženskog polnog organa i/ili prisustva/odsustva emocionalne razmene kod partnera pri seksu. Verujem da ti u svom pismu misliš na prvo značenje koje je jedino ispravno. Uz peting i neking, suvi seks spada u tehnike zbližavanja i povećanja intimnosti između partnera, i može da podrazumeva bliski kontakt telima sa manje ili više odeće. Ukoliko odeće nema, ne možemo ga više nazivati tako, to ti je jasno.
Koliko sam te razumela seks koji ste upražnjavali je bio preko odeće, uzajamno ste nadraživali erogene zone preko delova garderobe. Zato mi nije potpuno jasno kakav bol si osetila. Bol koji se javi je često posledica prvog penetrativnog seksa i ulaska muškog polnog organa u ženski polni organ. Može se povećati usled stegnutosti devojke – i u psihičkom i u fizičkom smislu. Ne znam da li je to slučaj sa tobom i da li je tvoj bivši dečko to pokušao. Ono što mogu da ti kažem, na osnovu ovoga što si opisala, a to nije mnogo, je da je mala verovatnoća da si izgubila nevinost ukoliko nije bilo penetracije i krvi. Sa druge strane, možda si u odgovoru na pismo druge čitateljke pročitala da postoji određeni procenat devojaka koje prirodno nemaju himen, kao anatomsku barijeru na početku vagine.
Da bi smanjila svoju brigu oko ovog pitanja i bila sigurna da si nevina, dobro bi bilo da konsultuješ stručnjaka. Odlazak kod ginekologa svakoj devojci i ženi, bez obzira na godine i iskustvo, treba da postane normalna stvar, pa makar i kada je savetovanje u pitanju. Bićeš spokojnija, a i spremnija da se suočiš sa budućim izazovima polnog života, iako, kako kažeš, još uvek ne planiraš prvi seksualni odnos. Pitaj ga sve što te zanima, listu pitanja možeš unapred da sastaviš i obavezno potraži savet u vezi sa tim kako nadalje da se ponašaš. Kada suvi seks više nije dovoljan, i veza je toliko jaka i stabilna da poželimo da skinemo odeću, potrebno je upotrebiti kondom. Kondom se smatra najpristupačnijim i najsigurnijim sredstvom kontracepcije i zaštite od polnih bolesti. Mnogo sreće ti želim! Pozdrav.

Piše: Jasna Đorđević, psiholog

Your Answer