Zabrinut sam jer mi je sperma retka kao voda

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someone
SexologijaCategory: SEXOLOGIJAZabrinut sam jer mi je sperma retka kao voda
Anonymus postavljeno 02/12/2017

Imam 18 godina i redovno imam seks sa svojom devojkom, ali mi se u poslednjih nekoliko dana nešto čudno dešava i zabrinut sam. Kada svršim, sperma izgleda veoma retka (kao voda) uopšte nema masu i nije gusta kao pre, možda i nije neki ozbiljan problem ali hteo bih da znam zašto je tako. Hvala unapred!

inteen: Dragi čitaoče, pre svega mislim da nema razloga za zabrinutost. Pojava vodenaste sperme u većini slučajeva ne predstavlja ozbiljan problem i može da bude posledica mnogih stvari. Govoriću samo o najučestalijim. Generalno, gustina, konzistentnost, količina, i miris sperme zavise od raznih faktora. Dakle, ako u nekom trenutku promeniš nešto u svom životu, to može da dovede i do promene u izgledu sperme. Recimo, ako zaređaš sa masturbacijom ili seksom nekoliko dana, ili više puta dnevno, lako može da se desi da tvoje telo ne uspe dovoljno brzo da proizvede uobičajenu količinu, pa je bude manje ili je ređa, jer je broj spermatozoida manji.
Sledeća stvar koja u velikoj meri utiče na spermu jeste ishrana. Smatra se da proteini čine spermu gušćom. Znači, ukoliko si u organizam u određenom periodu unosio manje proteina, i to može biti uzrok toga da se ona razredi.
Takođe, testisi proizvode manje spermatozoida kada je toplo u predelu prepona, što opet može značiti ređu spermu jer nema šta da je zgusne. Moguće da si po ovom hladnom vremenu počeo mnogo da se utopljavaš ili nosiš usku odeću.
U svakom slučaju, ako ovo ne potraje duže od nekoliko nedelja, odnosno ako se stvari vrate u normalu, nema razloga da se stresiraš. Kada je sperma u pitanju, alarmantni znaci su tragovi krvi, velika promena mirisa i boje i bol pri ejakulaciji. Ako primetiš neki od ovih simptoma, ili ako ti i nakon 2-3 nedelje tokom kojih ćeš povesti računa o svemu što sam navela, sperma i dalje bude vodenasta, obrati se lekaru. Sve najbolje.

Piše: Jovana Vuković, psiholog

1 Answers
gagila odgovoreno 2 weeks ago

Puno jebes, smiri malo, nemoj cesto.

Your Answer