Želim da moja osećanja prema jednom dečku momentalno nestanu

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someone
SexologijaCategory: SEXOLOGIJAŽelim da moja osećanja prema jednom dečku momentalno nestanu
Anonymus postavljeno 02/12/2017

Ćao! Pišem vam po ko zna koji put, ali dugo Vam se nisam poveravala. Uglavnom, imam “problem”, ako se to tako može nazvati. Imam dosta dobrih i drugova i drugarica i svi, ali bukvalno svi imaju partnera, samo ja ne. Ovo ne znači da sam ja ljubomorna ili tako nešto, baš suprotno, jako mi je drago zbog svih njih. Ali se često smorim kad krenu da mi pričaju “jaoo znaš kako nam je bilo lepo juče” itd. Budem srećna zbog njih, ali šta ja da radim kad sam nesrećna jer nemam dečka koji će da me obasipa pažnjom, da me voli, pita da li je sve okej… Međutim, ima jedan dečko (moš misliti iz mog odeljenja, plus ima devojku godinu i po) kog sam sanjala kako se ljubimo i od tada mi je užasno privlačan. Kod druga na kućnoj zurki smo se osamili na neko vreme i držali za ruke i bilo je skroz čudno, pogotovo jer sam ja malo preterala sa vinom. Od tada me njegova devojka jako čudno gleda po hodnicima škole, ali da se razumemo, ona nije bila tad kod druga na žurki. Uglavnom, da, sviđa mi se osoba koja ne sme da mi se sviđa i želim samo da moja osećanja prema njemu nestanu momentalno! Mada ne znam koliko je to moguće s obzirom na to da sedi odmah iza mene i često me dira po leđima… Bože, sad čitam šta sam sve do sad napisala i pitam se da li sam normalna… Izvinjavam se ako sam bila detinjasta, ali mi stvarno treba Vaš savet.

inteen: Draga tinejdžerko, ne možemo znati u koga ćemo se zaljubiti, naročito dok smo još tako mladi. Normalno je da u tom uzrastu imaš izraženu potrebu za partnerom, a pogotovo zato što se krećeš u okruženju u kome je to standard i gotovo svi koji su ti važni imaju nekog. Nesporno je da nam svima prija kada nas neko obasipa pažnjom, voli i pita da li je sve OK. Osećamo se bolje i motivisaniji smo za mnoge stvari.
Želim da ti kažem da nema ničeg lošeg u tome što ti se sviđa drug iz odeljenja. O tvojim željama govori i san koji si usnila. On izgleda ima nešto po čemu ste slični. Istraživanja snova kojima su se bavili čuveni psiholozi poput Frojda i Junga svedoče o tome da svi akteri u snu predstavljaju nas same, te tako i izabranik tvog srca predstavlja jedan aspekt tebe. Možda ti se zato i sviđa?
On ima devojku, ali to ne treba da te sputava da probaš da mu se približiš još više. Nisi rekla koliko imaš godina, no pretpostavljam da si u srednjoj školi, a to je pravo vreme za istraživanje svojih osećanja prema osobama suprotnog pola.
Ne može biti loše da tom drugu na suptilan način otkriješ šta osećaš i vidiš kako on razmišlja. Svakako nećeš ulaziti s njim u vezu dok on ima devojku, ali možda su se oni zasitili jedno drugog jer su, kako kažeš, zajedno već godinu i po dana i žele promenu. Iskoristi pogodan moment i porazgovaraj s njim, a možeš i kroz flert da ga pitaš kako to da te startuje i koketira s tobom, a ima devojku. Takođe, možeš da ga pitaš šta bi njegova devojka rekla na sve ovo ili kako će ona tebe da gleda ako sazna da te njen dečko muva. Ispitaj teren jer nemaš šta da izgubiš. Sve i da saznaš da je to samo njegov način da se zabavi, čitavo ovo iskustvo može da ti bude korisno kada ti se dopadne drugi dečko. Činjenica je da iskrice među vama postoje i prija vam kada ste zajedno. To ti može pomoči da saznaš koja sve značenja takva igra nosi i pratiš u kom smeru se razvijaju vaše emocije. Ko zna, možda on uskoro raskine vezu sa tom devojkom i bude slobodan. Pozdrav od srca!

Piše: Jasna Đorđević, psiholog

Your Answer