Sa koliko godina treba da se desi prvi poljubac?

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someone
SexologijaCategory: SEXOLOGIJASa koliko godina treba da se desi prvi poljubac?
Anonymus postavljeno 04/12/2017

inteen: Draga čitateljko, to je vrlo individualna stvar. Prvi poljubac treba da se desi kada budeš spremna za to i neko ti se dovoljno svidi da poželiš da ga poljubiš. Kada sretneš nekog vrednog pažnje i dopadnete se jedno drugom, postepeno ćete razvijati bliskost, pa ćete lagano sa razgovora, zajedničkih šetnji, preći i na držanje za ruke, a potom i poljupce.
Nemoj da si u strahu i misliš da se to tebi nikada neće dogoditi. Sve dolazi u svoje vreme. Svi se razlikujemo, neko se zaljubi ranije, neko kasnije, ima ljudi koji su zaljubljive prirode i češće menjaju partnere, drugi se vezuju brže i duže ostaju sa jednom osobom, treći cene svoju slobodu itd. Ako imaš drugarice koje su već prošle kroz to iskustvo pa brineš zašto ti nisi, prestani da razmišljaš na taj način. Sledi svoj tempo. Nema potrebe da žuriš. Najbolje bi bilo da ti prvi poljubac ostane u lepom sećanju. A tako nešto je moguće ukoliko ti se neko zaista svidi, lagodno ti je s njim i veruješ mu. Čak i ako budete nespretni jer to ranije niste probali, biće vam prijatno i osetićete leptiriće u stomaku, pošto će među vama postojati emocije.
Zamisli da se to odigra sa nekim bez veze i bude ti ružno. Posle bi strahovala od svakog sledećeg poljupca i mislila da će biti isti takav. Doduše, kada bi naletela na nekog malog eksperta, moguće da bi ti se svidelo, da tako kažem, s tehničke strane, ali to ipak nije isto kao kada si u nekog zaljubljena. Ti poljupci su mnogo lepši, dublji i vredniji. Od njih ti klecaju kolena i odesecaju se noge. Zato se ne sekiraj, druži se, izlazi, neguj svoje hobije, upoznaj nove ljude i naići će dečko sa kim ćeš biti na istoj talasnoj dužini. Pročitaj i naš tekst Možete li da mi objasnite kako se ljubi?. Uživaj u svojim godinama i sve najbolje!

Piše: Ivana Todorović, psiholog

1 Answers
👌🏼 odgovoreno 1 week ago

Eo ja imam 18 pa jos nisam imala prvi poljubac

Your Answer