Da li je moguće da sam trudna ako je test pokazao negativan rezultat?

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someone
SexologijaCategory: SEXOLOGIJADa li je moguće da sam trudna ako je test pokazao negativan rezultat?
Anonymus postavljeno 05/12/2017

Zdravo imam 16 godina i imala sam odnos bez zaštite, kasni mi ciklus, tripujem da sam trudna. Radila sam test nakon 15 dana od odnosa i pokazalo je negativno, drugi sam radila posle 20-og dana, isto je pokazalo negativno. Inč mi kasni 6 dana da li postoji šansa da sam trudna ili ne? Molim odg što pre.

inteen: Draga čitateljko, ukoliko je test za utvrđivanje trudnoće dva puta bio negativan, skoro da ne postoji šansa da si trudna. Razloga za brigu ima jedino ako se nisi pridržavala uputstva sa pakovanja i nešto nisi odradila kako treba, te je došlo do greške, ili ako je testu istekao rok trajanja (no, malo je verovatno da su oba testa bila neispravna). U suprotnom se ne sekiraj. Pročitaj naš članak 5 razloga zašto ti kasni menstruacija, pa ćeš videti da to u tvom uzrastu nije neuobičajena pojava.
Međutim, moram da te iskritikujem jer je takvo ponašanje neozbiljno i nedopustivo. Nadam se da ti je ova situacija bila za nauk. Možda si već dobila i sad se osećaš super, ali nemoj da zaboraviš na to kako ti je bilo dok si strepela zbog mogućnosti da si u drugom stanju. Nemoj da se igraš. Svaki put kada muški polni organ dođe u dodir sa ženskim, trudnoća je moguća. Nezaštićen seks ne sme da bude opcija. Još si veoma mlada da bi se suočavala sa takvim problemom. Ako si već sa 16 godina pomislila da si dovoljno zrela da upražnjavaš intimne odnose, onda se i ponašaj zrelo i zaštiti se od mogućnosti da ostaneš u drugom stanju, ali i od polno prenosivih bolesti. Imaj na umu da prekid snošaja nije pouzdana metoda zaštite od trudnoće jer većina muškaraca proizvodi presemenu tečnost koja sadrži spermatozoide.
S obzirom na to da si seksualno aktivna, trebalo bi da odeš na ginekološki pregled, pa zajedno sa lekarom možeš da utvrdiš koji je metod zaštite najbolji za tebe. Naš tekst Molim vas recite mi nešto više o kontracepiji može ti takođe biti od koristi.

 

Your Answer