Dečko i ja smo toliko smotani da ne uspevamo da imamo prvi seks

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someone
SexologijaCategory: SEXOLOGIJADečko i ja smo toliko smotani da ne uspevamo da imamo prvi seks
Anonymus postavljeno 08/01/2018

Zdravo! Moj dečko i ja smo pre nekoliko dana dva puta pokušali imati odnose. Problem je u tome što neće da uđe. Ne znamo u čemu je problem, da li je to zato što se nedovoljno opustimo ili je njegov penis previše širok. Meni bi to bio prvi put, kao i njemu, oboje smo dosta smotani. Kada krene da mi malo ulazi, osetim bol i kažem mu da stane, on me naravno posluša, i onda ja nakon 30” mu kažem da nastavi, ali onda ode pored i jednostavno neće da uđe. Najviše što je ušlo jeste pola glavića. Sve to izgleda kao večnost dok mi malo ulazi, da li bi trebalo brže da probamo ili ipak da ostanemo na tom sporom jer je to prvi put i za mene, i za njega. Da li je moguće da ja stegnem svoje mišiće toliko da ne može da uđe u mene ili se on nedovoljno napali? Ne znamo u čemu bi mogao biti problem, oboje nismo iskusni u tome. Uvek ode pored, ili samo uđe tako malo. Stvarno ne znamo u čemu je problem.
Nestrpljivo iščekujem odgovor, hvala Vam puno!

inteen: Draga tinejdžerko, rekla bih da ste ti i tvoj dečko previše usmereni na tehničku stranu seksualnog čina, koja bi ipak trebalo da bude u drugom planu. Činjenica je da se seks uvežbava i nije isto prvi i dvadeset prvi put. Retko kome svaki put uspe da bude fantastično.  Dakle, najvažnija je želja da budete jedno sa drugim, bitna je rešenost da to uradite, ali je takođe veoma važno ispratiti svoja osećanja, odnosno biti fokusiran na doživljaje i užitke. Seks je izraz nežnosti, pomaže građenju bliskosti i podrazumeva jako, često neizdrživo uzbuđenje.
Ono od čega treba da počnete je igra zavođenja. Kada dobro zavedeš svog partnera i usredsrediš se na njegov užitak, desiće se i obrnuta stvar, on će se usmeriti na tvoje zadovoljstvo. Sigurna preporuka je dobra i duža predigra i potpuno posvećivanje jedno drugom, upoznavanje sa tim šta koga od vas uzbuđuje.
Imajte strpljenja da se međusobno istražujete poljupcima, dodirima i maženjem. Probajte da ispoljite strast i nežnost i učinite da predigra potraje, odnosno da se prepustite jedno drugom i date sebi vremena da se uzbudite. Ukoliko je tvoj partner suviše uzbuđen, probaj da mu pomogneš tako što ćeš svojom rukom navesti putanju koju polnim organom treba da sledi do pravog mesta. Kada seksualna energija procirkuliše, senzacije neprijatnosti i boli koje idu uz prve pokušaje pašće u drugi plan i postaće nebitne.
Probajte da napravite lepu i ugodnu atmosferu za intimni odnos. Vrlo je bitno isplanirati ga. Pustite neku dobru muziku, namestite svetla kako vam odgovara, nabavite mirišljave svećice i potrudite se da bude što manje ometanja sa strane. Ljudi se kroz seks posvećuju partneru i zbližavaju. Seks bi trebalo da bude kao ples u kome dodiri, maženje i slatke reči maksimalno pojačavaju seksualnu energiju do pravog spoja. U svemu tome, naravno nemojte zaboraviti da koristite zaštitu. Želim vam mnogo sreće! Srdačan pozdrav,

Piše: Jasna Đorđević, psiholog

 

1 Answers
Sssaki odgovoreno 1 week ago

Pre svega da bi usao ceo kako treba morate dosta da navlazite penis, mozete i pljuvackom a i lubrikantom koji je potreban za takve situacije. Moguce da si suvise uska i da nece bas odma da udje, ne pokusavajte brzo zato sto ce mnogo da te zaboli u tom trenutku i nimalo nece da ti bude lepo. Krenite polako da se ljubite,mazite pa zatim predjite na seks ali da pre toga naravno tvoja vagina bude vlazna kao i njegov penis.

Your Answer