Dosadila mi je veza sa sadašnjim dečkom i želim nešto novo

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someone
SexologijaCategory: SEXOLOGIJADosadila mi je veza sa sadašnjim dečkom i želim nešto novo
Anonymus postavljeno 09/01/2018

Zdravo, imam 18 godina i sa dečkom sam već godinu dana u vezi, super nam je, lepo se slažemo, dobar je prema meni, ali pre nekoliko dana mi se svideo jedan dečko. Pričali smo i jako me privlači i imam želju da budem sa njim, a znam da je to pogrešno, ne znam šta da radim, ako biste mogli da mi pomognete? Jednostavno mi je ta veza od godinu dana malo dosadila i želim nešto novo, a ukazala mi se prilika…

inteen: Draga čitateljko, jedino ti možeš da znaš šta zapravo želiš. Niko ne može doneti odluku umesto tebe, a da bi to uradila vrlo je bitno da dobro izvagaš stvari. Razmisli o tome koliko ti sadašnji dečko znači i da li si spremna da ga izgubiš. Ukoliko ga voliš i misliš da se vredi boriti za tu vezu, onda pokušaj da razbiješ dosadu tako što ćeš mu predložiti neke nove aktivnosti i uneti živost u vaš odnos. Radite nešto što do sada niste. Porazgovaraj sa njim otvoreno i reci mu šta ti smeta. Ukaži mu na to da bi ti značilo da se on prene i probudi. Iznenadite jedno drugo. Osmislite neki lep, romantičan izlazak, a zatim neki sledeći put izađite sa društvom. Da bi veza uspela, oba partnera moraju da ulože trud. Treba da provodite vreme zajedno, ali i da imate dovoljno slobode da se odvojeno družite svako sa svojim prijateljima. Mislim da nakon godinu dana, on zaslužuje da zna o čemu razmišljaš i kako se osećaš i dobije priliku da to ispravi, ako postoji šansa. Zapiši sve za i protiv toga da ostanete zajedno. Jer, malo je zbunjujuće da u prvoj rečenici pišeš da ti je sa dečkom super, lepo se slažete, dobar je prema tebi, a već u sledećoj da nešto ne valja.
S druge strane, ako si sigurna da je raskid jedino rešenje, opet moraš sesti da popričaš sa njim. Mada nisi dala mnogo podataka, čini se da on ni ne naslućuje ništa od toga što te muči, a pretpostavljam da ste proživeli mnoge lepe trenutke, pa mu ipak duguješ objašnjenje. Nije to bila kombinacija, kako vi to sada nazivate, od 2-3 meseca. Treba da znaš prave razloge zbog kojih nećeš više da budeš s njim. Razumem da su te neke stvari smorile, ali dosada nije dovoljno dobar razlog jer, kao što sam već rekla, vezu nije lako održati i sačuvati. Možda je ovo samo faza. A možda si ti prerasla tu vezu i više ne gajiš prema njemu snažne emocije kao ranije. Vi ste još mladi, razvijate se i menjate u svakom pogledu, pa ni ti ni on sada niste iste osobe kao na početku zabavljanja. E to je već ozbiljnija stvar i tema za razgovor. Naravno, to mu moraš saopštiti na što suptilniji način. Moraš biti svesna toga da ćeš ga povrediti. Rastanci nikada nisu bezbolni, čak ni kada se ljubav gasi jer je to osoba koja nam je nekada bila veoma bliska. Uz to, jedna strana je uvek ostavljena (osim ukoliko to nije obostrana odluka) i samim tim u goroj poziciji. Ovoga puta to će biti tvoj dečko. No, ni tebi neće biti lako. Ipak, misliš li da je to ispravno, kada to izgovoriš, pašće ti kamen sa srca i osećaćeš se rasterećenije. Ali zaista dobro razmisli kako se kasnije ne bi pokajala.

U svakom slučaju, i sama znaš da je pogrešno da se upuštaš u bilo šta sa tim novim momkom, dok ne raščistiš stvari sa svojim dečkom. Dakle, ukoliko si čvsto rešila, prvo stavi tačku na priču u kojoj si, potom daj sebi vremena da udahneš i vidiš šta dalje. Ne preduzimaj ishitrene poteze. Ne uleći prebrzo u novu vezu. Nije dobro ni ići iz veze u vezu. Nekada nam je zaista neophodno da imamo i vreme za sebe. Pusti da se odnos sa gospodinom Privlačnim razvija postepeno kako bi mogla da shvatiš da li je veza sa njim zaista pravo rešenje ili možda želiš da budeš malo sama i smisliš koji je tvoj sledeći korak. Ja ne mogu da odlučim umesto tebe, ali se nadam da će ti ova anliza situacije u kojoj se nalaziš pomoći u tome da uradiš ono što je najbolje i najispravnije za tebe, a samim tim i za ljude na koje će tvoji postupci uticati. Srećno!

Piše: Ivana Todorović, psiholog

Your Answer