Plašim se da će budući dečko biti nepoverljiv prema meni, jer nisam nevina

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someone
SexologijaCategory: SEXOLOGIJAPlašim se da će budući dečko biti nepoverljiv prema meni, jer nisam nevina
Anonymus postavljeno 12/01/2018

Imala sam bolan raskid sa prvim dečkom, plašim se da li će budući kroz neko vreme biti ljut i nepoverljiv po pitanju moje vernosti. Da li će verovati da sam bila samo sa jednim dečkom. Kakvo će mišljenje imati povodom toga, zato što nisam nevina. Nekako se i plašim svega toga.

inteen: Draga čitateljko, teško je odgovoriti na tvoje pitanje jer nisi baš pojasnila situaciju. Prvo, ne znam koliko imaš godina, niti koliko si dugo bila sa tim dečkom. Drugo, nije jasno šta se to dogodilo pa je raskid bio tako težak. I na kraju, zašto je uopšte bolan raskid važan u kontekstu tvog pitanja, odnosno pitanje poverenja sa budućim dečkom može da se postavi bez obzira na bolnost raskida.
U svakom slučaju, svaka osoba, pogotovo u nekim kasnijim godinama, sa sobom nosi svoju prošlost, svoju istoriju i to se ne može izbrisati. Niti treba. Važno je da u datom trenutku znaš zašto nešto radiš, zašto se zabavljaš sa nekim, zašto i sa kim spavaš, kakav odnos gradiš sa momcima, društvom, roditeljima. Ali ono što je u prošlosti već je urađeno. Nema razloga da se toga stidiš, niti da tvoj budući dečko bude nepoverljiv i pomisli da ga lažeš zato što si već imala seksualne odnose. Kada dođe vreme za to, i ako on bude želeo da zna, ti mu možeš ispričati nešto o prošloj vezi, šta se tu sve desilo, zašto ste raskinuli itd, ali on apsolutno nema pravo da se ljuti i zamera ti za stvari iz tvoje prošlosti. Ako to bude radio, onda to ukazuje da on poseduje osobine kao što su nepoverljivost, posesivnost i nepoštovanje tvojih izbora i odluka, koje nisu dobre i verovatno ni ne želiš da se zabavljaš sa takvom osobom. I ti ćeš kod budućih momaka morati da prihvatiš ceo paket, i lepe i ružne delove njihove prošlosti. Možda ti se i neće svideti sve njihove ranije odluke, ali to ne mora nužno da govori o tome kakvi su oni ljudi. Moguće da su napravili neke greške, naučili iz njih i neće ih više ponavljati. U svakom slučaju, takve stvari će budući dečko i kod tebe morati da prihvati i to je sastavni deo života i odrastanja. Nema potrebe da se bilo kome pravdaš zbog nečega što si uradila ili nisi uradila. Nemoj se brinuti, budi iskrena, stoj iza svojih odluka i sve će biti u redu.

Piše: Jovana Vuković, psiholog

Your Answer