TVOJ ŽIVOT

Sajam srednjih stručnih i umetničkih škola na Beogradskom sajmu

it  | 

Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu, Privredna komora Srbije i Filijala za Grad Beograd Nacionalne službe za zapošljavanje organizuju dvodnevni Sajam srednjih stručnih i umetničkih škola, i to 11. i 12. aprila u Hali 5 Beogradskog sajma, od 10 do 17 sati.
Na sajmu profesionalne orijentacije učestvovaće 49 srednjih stručnih i umetničkih škola sa teritorije Beograda. One će pod sloganom Po svojoj meri školu izaberi osnovcima završnih razreda i njihovim roditeljima predstaviti svoje obrazovne profile.
Preko stručnih i praktičnih prezentacija škola osnovci će biti u prilici da se na direktan način informišu o načinu upisa, smerovima i obrazovnim profilima, kao i da vide raznovrsne elektronske i mašinske eksponate, uključujući i robote, da degustiraju kulinarske proizvode, prisustvuju naučnim eksperimentima i praktičnom radu frizera i kozmetičara.
Na štandu Nacionalne službe za zapošljavanje osnovcima će biti dostupne kompjuterske igrice Vodič za osnovce i Karijerno putovanje, koje pomažu deci u izboru zanimanja. Psiholozi će davati savete iz profesionalne orijentacije i informisati osnovce i roditelje o perspektivnim i manje perspektivnim zanimanjima i aktuelnoj ponudi i potražnji na tržištu rada Srbije. Zainteresovani učenici moći će da učestvuju i u radionici Na putu izbora zanimanja, koja će im pomoći da procene svoje želje, otkriju profesionalna interesovanja i upoznaju se s načinima donošenja odluka.

Foto: beogradski sajam

Ostavi komentar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.