Lepota

Savršeno rumenilo za tvoje lice

it  | 

Konačno si pronašla pravu nijansu pudera i znaš kako da iscrtaš usta olovkom. Nakon nekoliko godina vežbe ponosna si na svoju liniju ajlajnera i oblik svojih obrva. Ali, ostala je još jedna sitnica – rumenilo.
Iako se ne čini kao ozbiljan problem, nepravilno naneseno rumenilo može uništiti sav tvoj trud. Svima nam se ponekad dogodi da se našminkamo nabrzinu pa ne izgledamo baš savršeno. No, nema potrebe da crveniš zbog nekoliko nevešto povučenih poteza. Zato nauči kako da izbegneš najčešće greške pa da ti obraščići budu rumeni baš onoliko koliko treba.

cetkica-i-senke-png Manje je više
Tu najčešće grešimo, pogotovo ako se šminkamo u žurbi. Rumenilo treba tek dotaknuti vrhom četkice kako bi pokupila dovoljno boje za šminkanje oba obraza. Slavno pravilo glasi: rumenilo ne sme biti prva stvar koju će neko uočiti na tvom licu. Najmanje ćeš pogrešiti ako ga staviš tamo gde bi se inače prirodno zarumenela. Nasmeši se i nanesi ga na istureni deo jagodica i to lagano. Bolje je da intenzitet boje pojačavaš postepeno, nego da odjednom naneseš previše. Onda nema nazad.

rumenilo1 rumenilo2

rumenilo3            rumenilo4

cetkica-i-senke-png  Pogrešna boja

Baš kao i s pogrešnom bojom pudera, s neodgovarajućom nijansom rumenila možeš izgledati izveštačeno. Ako si svetle puti najbolje ti pristaju ružičasta ili boja marelice, dok smeđe tonove treba da zaobilaziš. Ukoliko si tamnije puti, izbegavaj previše svetla rumenila koja će tvom licu dati neprirodan pepeljasti ton i umesto njih odaberi boju korala ili maline.

cetkica-i-senke-png  Nikako ne na golu kožu

Uvek stavljaš rumenilo jer si blede puti, ali ne i puder? Pogrešno!!! Rumenilo se brzo skida ili stapa s tonom tvog lica i mrljicama. Iako je najbolje da prvo naneseš puder, ako to ne želiš, kao zamena ti mogu poslužiti baza ili krema za ujednačavanje tena, preko koje ide rumenilo.

cetkica-i-senke-png  Kako ga stavljaš?

Iako je nijansa najbitnija, važno je i kakva ti je četkica. Ako je premala, predugačka ili jednostavno loše teksture, rezultat bi mogao biti loš. Biraj velike, mekane četkice koje će u jednom potezu naneti dovoljno rumenila na pravo mesto.

cetkica-za-rumenilo

cetkica-i-senke-png  Tekstura ima ulogu

Rumenilo u prahu uglavnom se nanosi na podlogu, a odgovara svim tipovima kože. Ono u stiku (ili kremi) ne preporučuje se samo osobama s izrazito masnom kožom. Tečno rumenilo retko se koristi i retko ga proizvode, ali izgleda najprirodnije, najteže ga je namazati i pogodno je za normalnu i suvu kožu.
Pogledaj kako to radi stilistkinja Jaleesa.

Foto: Pinterest, www.wikihow.com

Ostavi komentar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.