Može li devojka da zatrudni ako momak svrši u nju, a nije joj pukao himen?

0
0
  • Guest postavljeno 11/01/2017 14:16

Da li devojka može da zatrudni ako joj nije pukao himen, a muškarac je svršio u nju? Molim vas što pre odgovorite.

inteen: Draga čitateljko, odgovor je DA. Kako bi devojka zatrudnela treba da dođe do oplođenja jajne ćelije, a za to su neophodni spermatozoidi. Kada momak ejakulira u tebe, postoji velika mogućnost da ostaneš u drugom stanju. Naravno, ukoliko se to dogodi tokom plodnih dana. Ako imaš seksualne odnose blizu vremena ovulacije, povećavaš mogućnost da zatrudniš, bez obzira na to da li ti je himen pukao ili ne.
I o tome smo već govorili. Savetujem ti da pročitaš naše tekstove Šta je himen i Kako da znam kada ovuliram?. Himen si mogla oštetiti i pre stupanja u odnose, tako da to što, recimo, nije bilo krvi pri seksu, apsolutno ne mora da znači da on nije pukao. No, to je sasvim nebitno.
Zaista smo mnogo puta odgovarali na pitanje kako i kada se ostaje u drugom stanju, pa bih te zamolila da pogledaš i: Da li je moguće zatrudneti ako nije bilo seksualnih odnosa?, Da li može da se zatrudni kad muško svrši po vagini i Da li je moguće zatrudneti oralnim seksom?.
A za ubuduće bih ti rekla da se dobro obavestiš o kontracepciji ukoliko imaš dečka i planiraš da sa njim upražnjavaš seks. Mada i na našem sajtu možeš otkriti koji vidovi zaštite od neželjene trudnoće postoje, svakako bi trebalo da popričaš sa ginekologom. Ne odgovara svakoj osobi isti vid zaštite. Ipak, kada je reč o tinejdžerskom uzrastu, kondom je neizostavan. Postoji i pilula za dan posle, ali se ona ne sme koristiti kao redovna kontracepcija, već isključivo u najkritičnijim situacijama i to uz obaveznu konsultaciju sa lekarom.
Nemoj nikada pristajati da spavaš sa momkom ukoliko se prethodno niste dogovorili kako ćete se zaštititi od neželjene trudnoće. U tome ti može pomoći i odgovor koji smo dali jednoj tvojoj vršnjakinji: Kako da kažem dečku da tokom seksa koristi zaštitu?. Vodi računa o sebi i ne rizikuj. Nema potrebe za tim.

Piše: Ivana Todorović, spiholog

  • You must to post comments
0
0

Jesi glupa?

  • You must to post comments
0
0

POMOZITE NAM

  • You must to post comments
0
0

POMOZITE NAM

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website