Ne znam kako da procenim da li se dopadam jednom momku

0
0
  • Guest postavljeno 04/02/2017 20:59

Ćao! Idem u prvu godinu srednje. Postoji jedan dečko koji mi se stalno javlja na hodniku, smeška mi se, desilo se par puta i da mi namigne, sve slike mi lajkuje na društvenim mrežama. Jednom sam ušla u učionicu gde je bila dopunska nastava za sve godine i on je bio tu. Kad me je video, nasmejao se. Međutim nije mi se javio porukom, niti me pozvao na piće ili u šetnju. Da li se ja njemu sviđam? Molim vas za odgovor.

inteen: Draga čitateljko, na osnovu ovih nekoliko detalja, ne možemo sa sigurnošću reći u kojoj meri mu se dopadaš. Očigledno je da je zainteresovan za tebe i da si mu na neki način privukla pažnju. Međutim, ipak je reč o nejasnim porukama i signalima, pa ne čudi što ti je teško da dokučiš da li si mu samo simpatična ili mu se izistinski sviđaš. Opisano ponašanje može da bude i izraz prijateljske naklonosti i karakteristično je za vaše godine. Da bi mogla da zaključiš kakva su njegova osećanja a i ukoliko želiš da se među vama razvije nešto više, neophodno je da ostvarite realan kontakt. Pre svega da se upoznate i počnete da komunicirate. To se može realizovati preko poruka ali, što je još bolje, i ličnim kontaktom.
Imaš dve mogućnosti: da još malo sačekaš i vidiš da li će ti se on javiti i predložiti neku vrstu druženja ili da sama preduzmeš inicijativu. Zaista smo mnogo puta pisali na tu temu pa te, kako se ne bismo ponavljali, molim da pročitaš: Sviđa mi se drug, kako da otkrijem šta on oseća prema meni?; Sviđa mi se dečko iz razreda i ne znam kako da mu se približim; Kako da otrkijem osećanja dečka koji mi se dopada? . U korist ti ide to što ste u istoj školi, često ga srećeš, sigurno imate neke zajedničke poznanike, možeš da saznaš dosta stvari o njemu… Kada budeš otkrila šta voli, a šta ne, ima li omiljenu grupu, koju muziku sluša, trenira li nešto, bićeš spremna za neki eventualni razgovor.
Zaista neće biti strašno ni da ti napraviš prvi korak. Ne treba to uvek očekivati od dečaka. Budi hrabra, samouverena, namesti situaciju i kreni u akciju. Ne može da se desi ništa loše. Postepeno ćete se zbližiti, ukoliko primetite da imate nešto zajedničko. Onda ćete uvideti sviđate li se jedno drugom, želite li da budete samo drugari ili ste spremni da ostvarite emotivnu vezu. Naš tekst Da se dečku predstavim uživo, ili da mu se prvo javim na fb? može ti pomoći da doneseš odluku kako da se postaviš. Ističem po ko zna koji put da bih ja uvek odabrala predstavljanje uživo, ali ni prepiska preko društvenih mreža ne može da škodi. Na tebi je da odlučiš. Držim palčeve. 🙂

Piše: Ivana Todorović, psiholog

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website