Da li je u redu da se prva približim jednom dečku?

0
0
  • Guest postavljeno 20/02/2017 15:21

Ćao, par puta sam vam pisala i dosta ste mi pomogli, nadam se da ćete i ovaj put. Početkom novembra dopisivala sam se s dečkom koji živi blizu moje bake i viđala sam ga pre toga u busu. On se potom javio ne znajući da kod bake idem busom s njim. Dopisivali smo se možda par dana i prestali. Inače, ja sam ’99. godište, a on ’97. Večeras sam ga videla u bioskopu, bio je sa drugovima i sestrom i bilo mi je glupo da mu se javim jer su tu njegovi drugovi. Pre nego što smo ušli u salu, on me je gledao i smeškao se. Posle filma brzo sam izašla napolje da bih izbegla gužvu i on je krenuo za mnom pa je ispred čekao ostatak ekipe i samo me je pogledao. Nikad se nismo upoznali zvanično i uživo, zbog toga mi je bilo bez veze da priđem a i nisam bila sigurna da će me se setiti. On je meni jako simpatičan, nadam se da će da se javi, ako je ukapirao da sam to ja. A ako se to ne desi u narednih nekoliko dana, da li bi bilo u redu da mu se ja javim, iako su prošli meseci od našeg dopisivanja, i da mu kažem da sam ga videla u bioskopu i da mi je bilo glupo da mu priđem?

inteen: Zdravo draga čitateljko. Drago nam je što nas redovno pratiš i što smo uspeli da ti pomognemo u više navrata, a nadamo se da će tako biti i ovaj put. Već si uplovila u svet muško-ženskih odnosa i, kao što vidiš, to počinje pomalo da komplikuje život. Više ništa nije onako kao što je bilo. Momci, njihovi postupci i reakcije često nas iznenade i zbune. Nemoj da misliš da se takve stvari dešavaju samo u tvom uzrastu. To te čeka i ubuduće. Nismo ni mi njima uvek sasvim jasne, i to je normalna stvar. A ti tek počinješ da učiš da čitaš znakove koje oni šalju. Pri tome, u vašim godinama još ni sami niste svesni šta osećate i šta biste želeli, pa je i to razlog što ponekad emitujete nerazumljive signale. Ni dečko o kome govoriš ne može sa sigurnošću da kaže da ti gajiš simpatije prema njemu. Ni on ne zna na čemu je. Moguće da je i on zbunjen podjednako koliko i ti. Čim te gleda i smeška ti se, znači da si ga zainteresovala, ali niko ne može da tvrdi šta će se među vama dalje dešavati. To zavisi od oboje.
Što se mene tiče, ja sam uvek za varijantu da osoba uzme stvar u svoje ruke i posegne za onim za čim želi. Nema drugog načina da to i ostvari. Naravno, postoji mogućnost i da se razočaramo. Ali, po mom mišljenju, bolje je znati na čemu si nego živeti u neizvesnosti i gubiti vreme. Nema zaista ništa loše u tome da mu se ti sad prva javiš i napišeš upravo to što si rekla: da si ga videla u bioskopu, ali mu se nisi javila jer je bio u društvu. Videćeš njegovu reakciju, a potom moći i da nastaviš prepisku. Ukoliko se sretnete u autobusu, slobodno ga pozdravi. Način na koji se on bude ponašao pokazaće ti kakav ima odnos prema tebi. Lični kontakt uvek je najbolji. To ponavljam po ko zna koji put. Tako ćeš mnogo lakše i brže otkriti šta on oseća, ali i uvideti da li su tvoje simpatije realne. Postoji mogućnost da se tebi na njemu nešto ne svidi. Dakle, kroz dopisivanje a zatim i razgovor uživo dobićeš priliku da ga bolje upoznaš. Što se više budete upoznavali, imaćete više zajedničkih tema, ukoliko se uklopite. Onda ćete shvatiti želite li samo da se družite ili među vama postoje emocije zbog kojih ćete produbiti odnos. Znači, možeš steći drugara ili momka. Nijedna varijanta nije loša. Ako se pak ne ukačite, nećeš više biti u dilemi. Najvažnije je da ne postoji nikakva prepreka da ti napraviš prvi korak. Čim razmišljaš o tome, znači da imaš dovoljno samopouzdanja da to i uradiš. Treba samo da skupiš petlju. Spremi se na obe mogućnosti, pa šta bude! Svako iskustvo te čini jačom. Držim pesnice.
Pročitaj i: Želim da osvojim dečka iz stare škole, Želela bih da se sprijateljim sa dečakom koji mi se dopada i Sviđa mi se dečko iz razreda i ne znam kako da mu se približim.

Piše: Ivana Todorović, psiholog

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website