Želim da osvojim dečka iz stare škole

0
0
  • Guest postavljeno 01/10/2016 18:22

Imam 16 godina i nikad nisam imala dečka. Sviđa mi se jedan momak iz starog odeljenje u osnovnoj, ali više ne idemo u istu školu. Meni je škola u našem mestu, a njemu je udaljena 15 km. Imam drugaricu koja je u vezi sa njegovim drugom iz odeljenja, ali mi je glupo da pođem sa njom kada ide da čeka dečka na autobuskoj. On posle ide gradskim prevozom do kuće, pošto je autobuska daleko. Volela bih da nekako nađem način da mu priđem i skupim hrabrosti da mu bar u prolazu kažem ćao.
P.S. Kad sam čekala oca da dođe po mene, videla sam ga u busu, okrenuo se prema meni i gledao me. A u osmom razredu drugarica mi je rekla da je on zaljubljen u mene. Da li je moguće da mu se još uvek sviđam?

inteen: Zdravo, draga čitateljko. Odmah da ti kažem da je sasvim moguće da mu se još dopadaš. Pa nije osmi razred bio tako davno. Osim toga, ako te gledao iz autobusa, jasno je da te nije zaboravio i da si mu privukla pažnju. Malo je nezgodno što više niste u istoj školi, ali uopšte ne mislim da je glupo da kreneš sa drugaricom koja čeka svog dečka. Pa vas dve se družite i ne bi bilo čudno da se prošetaš sa njom do stanice. Pošto se njih dvojica znaju, to bi mogla da bude dobra prilika i da mu se približiš. Mogla bi kao neobavezno da kažeš njenom dečku da poznaješ tog njegovog druga… Ko zna šta će se iz toga izroditi. Ukoliko on to već zna, ne bi bilo loše ni da ga on pozdravi pri izlasku iz busa, a da ti to iskoristiš i nadovežeš se. Pozoveš ga po imenu, mahneš mu… Tako ćeš videti njegovu reakciju. Možda ti odgovori super, a možda se i zbuni. No, to ponovi i neki sledeći put. Uskoro. Tad će ti, po njegovim postupcima, već biti jasnije na čemu si. S obzirom na to da ste, kako si napisala, ranije bili u istom odeljenju, ne treba da ti bude neprijatno da mu kažeš ćao. To je čak i najprirodnije. Pošto on ne čini ništa, izgleda da ćeš ti morati da preduzmeš inicijativu, što uopšte nije loše. Skupi petlju i za početak ga pozdravi.
S druge strane, pokušaj da mu se približiš i započneš konverzaciju. I za to ti može poslužiti momak tvoje drugarice. On ti je za sad najbolji adut ukoliko ne znaš još nekog s kim se tvoja simpatija viđa, gde se kreće i gde bi eventualno mogla da ga sretneš… A vas dvoje sigurno imate dosta zajedničkih tema. Uvek možete da se prisetite stare škole i ekipe iz razreda, nastavnika, događaja iz osnovne… Bilo je tu i smešnih situacija, a kad jednom počnete da se smejete, opustićete se. Kasnije će se priča postepeno razvijati. Možeš da ga pitaš da li je neko poznat sa njim u školi, koga viđa od starog društva, gde sada izlazi… Držim pesnice!

Piše: Ivana Todorović, psiholog

  • You must to post comments
0
0

Probala sam da idem sa njom do autobuske, ali imala sam neki strah i rekla joj da idem kuci. Pokusala sam i da mu lajkujem status za dopisivanje, ali nisam znala sta bi se dopisivali. Nije on osoba koja voli da se priseca stvari iz osnovne i tako to. Sta sad? Inace, hvala na savetu 

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website