Da li će me to što oralno zadovoljavam dečka spustiti u njegovim očima?

0
0
  • Guest postavljeno 03/05/2017 16:47

Zdravo, zanima me da li je u redu da oralno zadovoljavam svog dečka. Zajedno smo oko godinu dana, on to stalno radi i meni prija. Ja sam probala jednom i bilo mi je okej, nije da je nešto najlepše na svetu, ali mi se svidelo, a i znam da se njemu mnogo dopalo. Sa njim sam izgubila nevinost, tako da zna da sam sve prvi put uradila sa njim. Da li će me možda to spustiti u njegovim očima?

inteen: Draga čitateljko, mnogo puta smo pisali o tome da je u seksu sve dozvoljeno ukoliko se obe strane slažu. Dakle, ako je tebi u redu da oralno zadovoljavaš dečka, onda tu nema ništa loše. Sasvim je OK i da ti to nije najlepša stvar na svetu, ali pošto kažeš da ti se svidelo i drago ti je što on u tome uživa, onda nema razloga da se osećaš loše. Nisi rekla koliko imate godina, ali očigledno je da ste dublje uplovili u svet ljubavnih odnosa.
Zapamti da u seksu nema pravila osim jednog a to je – radite samo i isključivo ono što oboje želite. Znači, mora da postoji dogovor da ako jednom od vas nešto što ste probali ne prija, to slobodno i kaže i da poštujete želje onog drugoga. Mislim da je to jedini način da oboje budete zadovoljni. Dakle, važno je da znaš šta želiš i ne pristaješ ni na šta što čini da se osećaš nelagodno. Pročitaj naš tekst Gadno mi je da oralno zadovoljavam dečka i ne znam kako da mu to saopštim, pa će ti neke stvari biti jasnije. Nemoj da se ustručavaš da pričaš sa dečkom. S obzirom na to da ste već imali seks, pretpostavljam da je vaša veza bazirana na ljubavi i poverenju. Ukoliko je tako, ne znam zbog čega se pitaš da li bi nešto što radiš kako bi tvom dečku bilo lepo moglo da te unizi u njegovim očima. Zbog čega si tako nešto pomislila? Da li se desilo nešto konkretno što te navelo na to ili su to samo tvoje bojazni? Ako je ovo drugo u pitanju, mislim da ne treba da brineš. Bitno je da osećaš da te on poštuje i gaji emocije prema tebi.
Da ti malo pojasnim. Seks ne predstavlja isto za svaku osobu, ali bi pre svega trebalo da bude čin ljubavi. U tom slučaju kroz seksualni odnos dvoje ljudi postaju još bliskiji, dele vrlo intimne trenutke kakve ne dele ni sa kim drugim, pružaju zadovoljstvo voljenoj osobi i dobijaju ga zauzvrat. Shvaćen na taj način, seks se naziva i „vođenje ljubavi“, a suština je u zbližavanju sa drugom osobom, emotivno i fizičko zadovoljstvo. Ne bi bilo loše ni da pogledaš članak Možete li da mi objasnite šta je seks?.
Bilo kako bilo, čini se da vas dvoje imate dobar odnos. Zato nastavite da ga gradite u tom smeru. Razgovarajte, delite svoje želje, strepnje i dileme i sve će biti kako treba. Srećno!

Piše: Ivana Todorović, psiholog

 

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website