Brinem da li će se dečku s kojim prvi put budem spavala svideti izgled moje vagine

0
0
  • Guest postavljeno 15/04/2017 20:32

Dugo sam se ustezala da postavim ovo pitanje, ali nisam mogla više da izdržim. Dosta se družim sa dečacima i često sam svedok njihovih seksualnih tema. Znam da pričaju kakav oblik vagine najviše vole, a kakav ne. E pa moj problem je upravo taj što su moje male usne tamo dole zapravo veće od velikih, i to me malo brine. Znam da je to kod mnogih žena prisutno, ali da li će se to dopasti mom budućem dečku sa kojim budem odlučila da prvi put spavam? Ovo pitanje me muči već duže  i zbog toga gubim samopouzdanje. Hvala za odgovor unapred 🙂

inteen: Draga čitateljko, na našem telu nije sve simetrično. To sigurno znaš. Pogledaj samo svoje uši, nozdrve, stopala i sve će ti biti jasno. Najverovatnije da je ta asimetrija kod tebe zahvatila i intimnu zonu. Pročitaj naš tekst Da li je problem ako su mi male usne u intimnoj zoni veće od velikih? pa ćeš videti da ima i drugih devojaka koje muče iste brige. Takođe, u njemu ćeš pronaći dodatne detalje na ovu temu. U svakom slučaju nema potrebe za zabrinutost. Posebno ukoliko ti to ne stvara nikakav problem (bol, nelagodnost pri kretanju…). Imaj na umu da je svaka vagina drugačija, a tvoj doživljaj je subjaktivan i najverovatnije malo preuveličavaš. Kao što smo već pisali, mi smo često nerealni kada posmatramo sami sebe i uglavnom smo vrlo samokritični.
Doći će vreme kada ćeš, sa ulaskom u odraslo doba, naučiti da voliš sebe takvu kakva jesi i prihvatiš sve svoje mane zajedno sa vrlinama. Sada još ne možeš tako da gledaš na stvari jer si tek u fazi prihvatanja sebe i svog tela. Ono što mogu sa sigurnošću da ti kažem je da svako sebe vidi gorim nego što uistinu jeste i ne voli bar nešto na sebi. Niko za sebe ne misli da je savršen.
Bilo kako bilo, mislim da ne bi bilo loše da posetiš ginekologa i uveriš se da je sve u redu. Osim toga, ako si dobila menstruaciju, ovo je odličan trenutak da se obavi prvi pregled, te da lekaru postaviš pitanja koja te zanimaju i razrešiš sve svoje dileme (Kada je vreme za prvu posetu ginekologu).
Što se dečaka tiče, zaista nema potrebe da ti jedna takva sitnica urušava samopouzdanje. Kada sretneš onog sa kojim budeš želela da imaš seksualne odnose, bićete zaljubljeni i imaćete poverenje jedno u drugo. To je najvažniji preduslov da ti iskustvo prvog seksa bude prijatno i ostane u lepom sećanju. Imaj na umu da muškarci, pogotovo tokom intimnih trenutaka, nemaju vremena da zagledaju devojku iz svakog mogućeg ugla kao što ti procenjuješ svoj odraz u ogledalu i vidiš i namanje nesavršenstvo. Oni često i ne primete takve stvari, samo su srećni što će doći do odnosa. Zato se ne sekiraj.
Sve u svemu, kada budeš imala momka, svoje strahove možeš podeliti sa njim. Ako mu budeš verovala toliko da poželiš da spavaš sa njim, trebalo bi da možete i da razgovarate o tome šta te tišti. Kada biste to razrešili, bilo bi ti lakše i bila bi rasterećenija. Mada, mislim da se previše opterećuješ jer će njemu tada veličina tvojih malih usana biti najmanje bitna, odnosno, neće mu biti ni na kraj pameti. Ono što je bitno jeste da pronađeš pravog dečka za taj važni čin a sve ostalo će doći na svoje. Njemu ćeš biti lepa takva kakva jesi i on ćete voleti zbog tebe same i svih tvojih kvaliteta. Veruj u sebe i srećno.

Piše: Ivana Todorović, psiholog

 

  • You must to post comments
0
0

Imam 17 god i nikada nisam imala decka. To pocinje da me brine. Nisam ruzna a ni stidljiva. Nisam se ni poljubila do sad. Dopisivala sam se sa nekim momcima sa kojima je trebalo da se vidim ali do toga nije doslo. Sta da radim?

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website