Kako da masturbiram?

0
0
  • Guest postavljeno 04/08/2016 01:48

Želim da masturbiram, objasnite kako treba to da radim, detaljno ako može. Žensko sam inače.

inteen: U tinejdžerskom dobu seksualna osećanja dolaze u centar pažnje, postajemo zainteresovani za dečake ili devojčice, romantične i seksualne odnose, ali i za svoje telo s kojim se do tada nismo „igrali“. Normalno je što želiš da masturbiraš ali i što nisi sigurna kako se to radi, nešto zbog toga što ti je to prvi put, a i što ne postoji jedinstven i „pravi“ način.
Važno je da masturbaciju shvatiš kao nešto što donosi zadovoljstvo ali i kao nešto pomoću čega istražuješ svoje telo, saznaješ šta ti prija a šta ne, šta te stimuliše, šta ne. To će ti biti korisno i kada se budeš odlučila da stupiš u seksualne odnose.
E sada, što se uputstva tiče, kao što rekoh, jedinstven način ne postoji. Imaj na umu da erogena zona (deo tela čija stimulacija dovodi do seksualnog uzbuđenja) može biti svaki deo tela, ne samo polni organ i grudi. To je individualno, zavisi od osobe do osobe. Dakle, počni sa dodirivanjem različitih delova tela i prati svoj osećaj, vidi šta te uzbuđuje. Tako ćeš saznati gde su tvoje erogene zone. Kod većine devojaka najosetljiviji je klitoris i njegova stimulacija najčešće i najlakše dovodi do seksualnog zadovoljstva.
To su osnovne smernice. Slobodno radi ono što ti prija, to je u redu. Kada nešto probaš, videćeš da li ti se dopada. Samo dobro pazi i budi veoma oprezna, ti delovi tela mogu biti jako osetljivi pa možeš lako da se povrediš, napraviš neku ranicu. Posebno obrati pažnju da slučajno ne probiješ himen jer bi tako na neki način izgubila nevinost. Zato nikako nemoj koristiti predmete koji mogu da dovedu do povrede i budi vrlo pažljiva. Ali, svakako uživaj 🙂

Piše: Jovana Vuković, psiholog

  • You must to post comments
0
0

Malo mi je neprijatno zbog ovoga, ali morala sam da vam pišem. Ja imam 24 godine i nikada do sada nisam imala dečka niti odnose zbog čega sam dobila želju da se probam zadovoljiti masturbacijom, ali se plašim da se nepovredim i slučajno sama sebi neoduzmem nevinost. Pa me zanima kako to da izvedem , a da se nepovredim i molim vas budite detaljni.

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website