Zaljubljena sam u oženjenog muškarca

0
0
  • Guest postavljeno 25/05/2017 15:33

Za 3 meseca punim 14 godina. Zaljubila sam se u lika koji je 7 godina stariji i oženjen je. Znamo se iz viđenja, preko Fejsbuka i tako. Lajkuje mi slike i kada prolazim, iz auta mi svira. On je 96. godište, ima dete, žena mu je 97. Ne znam stvarno šta da radim. I znam da to nije normalno. Uglavnom se družim sa starijima od sebe i dosta sam zrelija od ostalih. Imala sam dečka koji je stariji 6 godina od mene.

inteen: Draga četrnaestogodišnjakinjo, ako pratiš naš sajt videla si da smo već pisali o sličnim temama, te da pitanja i dileme oko stupanja u vezu sa starijim dečkom nisu neuobičajena. Baci pogled na članke: Može li veza sa 6 godina starijim dečkom ostaviti posledice na mene, Da li je normalno imati 10 godina starijeg dečka ako je meni tek 16? i Šta da radim, imam 14 godina a muva me dečko od 20?.
Naravno, svaka situacija je drugačija, pa i tvoja, i ti očito jesi nešto zrelija od svojih vršnjaka s obzirom na to da si već imala starije momke i družiš se sa starijim društvom. Ipak, 7 godina nije zanemarljiva razlika u tvom uzrastu. Na sve to, moraš uzeti u obzir činjenicu da je on oženjen i ima dete. Iz tvog pitanja, pre svega, ne znam da li bi on uopšte hteo da ima nešto ozbiljnije sa tobom, jer jedno je da ti lajkuje slike i svira ti iz auta, a drugo da odluči da prevari ženu i ugrozi svoju porodicu. Čak i da on to želi, da li ti želiš da budeš ta osoba zbog koje će se možda njegova porodica raspasti? Želiš li da budeš „ljubavnica“? Mislim da si isuviše mlada za tako nešto. Ne mislim da je ta pozicija dobra za bilo koga, ali za tebe svakako nije. Pogotovo što u tim godinama zaista ne možeš ni da pretpostaviš kakve sve to posledice može da ima. Ružno je upuštati se u odnos sa nekim ko već ima partnera. Razmisli kako bi se osećala da se tebi tako nešto desi. No, i da sve to sa prevarom stavimo na stranu, pokušaj sebi da predočiš koliko je tvoj život različit od njegovog. Nije on samo neki stariji lik, on ima ženu i dete. Vi ste dva potpuno različita sveta, ti ne možeš ni da pojmiš stvari koje njega zanimaju, muče, opterećuju, a verovatno je situacija i u drugom smeru slična.
Rekla si da znaš da to nije normalno. Ne bih ja tu uvodila pojam normalnosti, razlike u godinama među parovima su uobičajene i u slučaju da se dvoje ljudi pronađu i slože, nema tu šta da bude normalno ili nenormalno. Ali ovde je pitanje da li je takvo ponašanje dobro za tebe. Ipak, kao i uvek u životu, to moraš sama da odlučiš. Meni se čini da je ovakva razlika u tvojoj dobi prevelika, kao i da nikada nije dobra ideja petljati se sa oženjenim muškarcima, pogotovu ako imaju decu. Savetujem ti da se malo „spustiš“ među tinejdžere koji su ti bliskiji po godinama i živiš bezbrižan život četrnaestogodišnjakinje. Posle će ti biti žao što si bila odrasla kada nije bilo vreme za to.

Piše: Jovana Vuković, psiholog

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website