Kako da znamo da je baš taj dečko ili devojka prava osoba za prvi seks?

0
0
  • Guest postavljeno 21/08/2016 17:56

Zdravo, želela bih da vas pitam koje se godine smatraju normalnim za prvi odnos i kako znamo da li je naš dečko ili devojka prava osoba za to?

inteen: Zdravo! Što se tiče pravog vremena za stupanje u seksualne odnose, ono nije tačno određeno. Pročitaj naš tekst Zanima me kada devojka treba da ima prvi seks i neke stvari će ti biti jasnije.
E sad, pitanje kako da znaš da li je neko prava osoba da sa njom imaš prvi seks nešto je sasvim drugo. Pre svega, bitno je da sa tim dečkom/devojkom imaš iskren i otvoren odnos i da se volite. Važno je, takođe, da među vama postoji poštovanje i poverenje. Pre nego što imate seks, treba o tome da porazgovarate i da razmislite da li ste oboje spremni. Obavezno treba i da se informišete o kontracepiji koja mora da bude sastavni deo seksualnog odnosa, kao zaštita od neželjene trudnoće, ali i seksualno prenosivih bolesti. Ukoliko se dobro poznajete, takav razgovor ne bi trebalo da bude problem. Nijedna strana ne sme da ima utisak da onaj drugi vrši pritisak da uradi nešto što ne želi. Prava osoba je ona koja uvažava tuđe želje i mišljenja i spremna je da sačeka, ako je to neophodno.
Ne znam zašto si nam postavila ovo pitanje, ali nemoj nikada dozvoliti da te neko na nešto prisili. Osetićeš kada budeš spremna i znaćeš da je taj dečko pravi. Imaj na umu da je seks isto tako vođenje ljubavi, te da je najlepše kada se to dešava sa nekim koga voliš, posebno ukoliko ti je prvi put. Nigde ne žuriš. Prvi seks nije stvar koja se obavlja tek tako. Najbolje je da ti taj događaj ostane u lepom sećanju i da i nakon toga budeš u vezi sa tom osobom. Nadam se da sam ti pomogla.

Piše: Ivana Todorović, psiholog

  • You must to post comments
0
0

posle koliko vremena izlazenja sa njim je normalno da spavamo?

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website