Sviđa mi se drug, ali on ima devojku

0
0
  • Guest postavljeno 31/05/2017 19:59

Zdravo. Imam 17 godina. Sviđa mi se drug, ali on ima devojku. Stariji je par godina od mene. Putujemo zajedno (on na posao, ja u školu). Viđamo se svake nedelje. Problem je u tome što me je nekoliko puta pitao zašto neću da budem sa njim, napomenula sam mu da ima devojku, a on je nastavljao da pita. Sledećeg dana mi je rekao kako ne može da bude sa mnom jer imam mnogo drugova. Kada izađemo, on me grli, drži za ruku. Ustaje mi u busu ili me stavlja da sedim kod njega. Približi mi se do usana, nasmeje se i pomeri. Pravi ljubomorne scene kada mi se neki od njegovih drugova približi, prebacuje mi za moje bivše. Daje mi odlične savete, uvek je tu da me pozove i pita kako sam, uradi nešto što mu ja kažem (ne sluša nikoga). Nije zvao svoju devojku na rođendan, a zvao je mene. Nikome ne dozvoljava da nešto loše kaže za mene, dok mi je on pričao da sam ružna, debela (inače se tako vređamo, ni ja ne znam zašto). Najgore od svega je što je rekao da bi samo spavao sa mnom. Stvarno ne znam šta da radim, mislim. Help!

inteen: Draga čitateljko, mnogo puta smo pisali na temu razlike u godinama. Nisi navela koliko je on stariji od tebe ali s obzirom na to da već radi, razmisli o tome koliko se vaša interesovanja, težnje, želje, pa i životi razlikuju. Vi imate potpuno drugačije prioritete i obaveze. On ide na posao, ti u školu, on je samostalan, ti za sve moraš da pitas roditelje, on zarađuje, a ti dobijaš džeparac, on uveče ostaje dokle hoće, tebi je izlazak ograničen… Pročitaj naše tekstove: Može li veza sa 6 godina starijim dečkom ostaviti posledice na mene? i Šta da radim, imam 14 godina a muva me dečko od 20?. Naravno, svaki odnos je priča za sebe, ali moraš voditi računa i o svim pomenutim činjenicama.
To je prva stvar koju imam da ti kažem. Sledeća, još važnija je ta da taj momak ima devojku. I, dok je on u vezi, ti tu nemaš šta da tražiš. Ako raščisti sa prošlošću, onda možda možeš da porazmisliš o razvoju vašeg odnosa. Međutim, zapitaj se da li je način na koji se on ophodi prema njoj korektan. Ukoliko tako tretira sadašnju partnerku, zašto ne bi i buduću, a ti si u dilemi da li da budeš sa njim. Pa, kako bi se osećala da on sa nekom drugom devojkom, tebi iza leđa, radi to što trenutno radi njoj. Po mom mišljenju, njegovi postupci su veoma ružni i, što je najgore, stanovišta sam da se samo poigrava tobom.
Nije isključeno da si mu simpatična i sigurno ne bi odbio da spava sa tobom. Ne vidim zbog čega bi. Iz ovoga što si napisala deluje kao da je poprilično nezreo, ne zna šta hoće i svakako ne uvažava devojku sa kojom je. Dakle, nije odan i ne ume da se preda u vezi. S druge strane, svojim opaskama i postupcima tebe zbunjuje i uvlači u svoju mrežu. Pošto si neiskusnija i naivnija od njega i on ti se dopada, ti u nju i upadaš. Taj dečko ti svakako nije drug, jer to nije drugarsko ponašanje. Predlog da imate seks ne može da potekne od dobrog druga i povrh svega ukazuje na to da te on ne poštuje. Trebalo bi da porazgovaraš sa njim. Možeš mu reći da želiš da budete prijatelji i da će, ako ima nameru da nastavite da se družite, morati da počne drugačije da se ponaša. Ukoliko se ništa ne promeni, moj ti je savet da se distanciraš od njega i nađeš dečka bliskijeg po godinama koji će te voleti i ceniti isto koliko i ti njega. Tek u jednoj otvorenoj i iskrenoj vezi, punoj uzajamnog poštovanja i razumevanja, na dnevni red može da dođe i seks. A on ako jednog dana bude slobodan i uozbilji se, možda zasluži tvoju pažnju. Srećno!

Piše: Ivana Todorović, psiholog

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website