Da li svi muškarci proizvode presemenu tečnost?

0
0
  • Guest postavljeno 21/07/2017 18:27

Imala sam nezaštićen odnos gde je momak ejakulirao van mene, to je bio naš drugi odnos, kada smo spavali, meni je već kasnila menstruacija 5 dana zbog promene klime, jer sam išla na more. Još uvek nisam dobila, a sigurna sam da nije trudnoća, znam da je svaki nezaštićen odnosu mogućnost trudnoće zbog te presemene tečnosti, ali nisam primetila, niti je on primetio postojanje te tečnosti. Da li je svi muškarci imaju? Danas je 10 dana kako nisam dobila, šta mislite?

inteen: Draga čitateljko, presemena tečnost može da sadrži spermu, što znači da devojka može da zatrudni čak iako se celokupna ejakulacija ne dešava u vagini.
Preejakulaciona tečnost se oslobađa tokom seksualnog uzbuđenja kod većine muškaraca. Dok neki mogu da izbace veću količinu ove tečnosti, postoje i oni koji je nikada u životu ne proizvedu. Oba slučaja su sasvim normalna. Presemena tečnost služi da dodatno navlaži penis i sličnog je sastava kao semena tečnost.
Prekinuti snošaj, odnosno povlačenje penisa iz vagine pre ejakulacije, nije pouzdan metod kontracepcije, niti pruža stoprocentnu zaštitu od neželjene trudnoće, niti štiti od polno prenosivih bolesti. Nemoj da pristaješ na nezaštićen seks, nema potreba da izlažeš svoje zdravlje riziku ili da prolaziš kroz stres da li ćeš zatrudneti pre nego što želiš ili ne. Seks pre svega treba da bude bezbedan, a onda spontan i opušten.
I na kraju, ciklus ti može kasniti zbog više razloga. Pročitaj naš tekst 5 razloga zašto ti kasni menstruacija, da se ne bismo ponavljali. Svakako ne zaboravi na redovne posete ginekologu. Veliki pozdrav.

Piše: Vanja Miajlović, psiholog

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website