Sviđa mi se dečko iz razreda i ne znam kako da mu se približim

0
0
  • Guest postavljeno 02/09/2016 16:58

Imam 16 godina i krenula sam u srednju školu. Novo mesto, novi drugari i nove ljubavi. Sviđa mi se dečak iz razreda, ali se bojim da mu priđem, ne znam šta da pričam sa njim, šta da uradim. Molim vas pomozite mi. Kako da mu priđem?

inteen: Polazak u srednju školu očigledno ti je doneo dosta promena i novina, pa tako i zahteva za prilagođavanjem i suočavanjem sa tim izazovima. Tvoje pitanje ostavlja utisak da se u svemu tome dobro snalaziš, pronašla si nove drugare, novu simpatiju.
S obzirom na to da ne znam kakav odnos imate i koliko komunicirate (a i da ne postoji jedno jedino ispravno uputstvo za prilaženje) pokušaću da ti dam neke smernice na osnovu onog što znam o tvojoj situaciji. Dobro je što se radi o dečku iz tvog razreda, znači da ga stalno viđaš i imaš više prilika i vremena da mu se polako približiš. Saznaj šta voli (ako već ne znaš), šta ga interesuje, kakva muzika, filmovi, knjige ili igrice. Razmisli da li vam je nešto od toga zajedničko i može li da posluži kao dobra tema za razgovor ili povod za neki komentar u njegovom prisustvu. Kada vaši razgovori postanu češći i opušteniji, možeš da mu udeliš neki kompliment koji bi mogao da mu znači, a opet da ne bude tako veliki da ti bude neprijatno. Na primer o načinu na koji se oblači, muzičkom ukusu, frizuri i slično. Ako ti ovo deluje teško ili te plaši, za pomoć zamoli drugaricu od poverenja (koja zna da ti se on dopada). Neka ti u prvo vreme pravi društvo kako bi ti olakšala razgovor sa njim.
Kontakt sa drugom osobom jedini je način da je upoznamo i približimo se, ali to je, takođe, najbolji način da shvatiš da li je to ono što ti želiš i da sebe upoznaš bolje. Ako odgovarate jedno drugom u ovom trenutku, neće biti potrebno mnogo truda sa tvoje strane da bi vam to oboma bilo jasno. Sada je mnogo lepog i uzbudljivog u tvom životu. Uživaj u tim trenucima i veruj u sebe! Srećno!

Piše: Jelena Gogić, psiholog

  • You must to post comments
0
0

Mnogo vam hvala,primenicu sve savete koje ste mi rekli! 

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website