Želela bih da se sprijateljim sa dečakom koji mi se dopada

0
0
  • Guest postavljeno 16/09/2016 22:29

Zdravo! Imam 14 godina i idem u 8. razred. Dopada mi se jedan dečak koji ide u 7. razred. Idemo u istu školu i ne znam kako da mu priđem. Želela bih da porazgovaramo, da se prvo sprijateljimo. Ali, ne znam kako. Molim vas, pomozite mi.

inteen: Draga devojčice, mnoge tvoje vršnjakinje muči isti problem i u nekoliko navrata su postavile gotovo isto pitanje. Kao što smo i njima rekli, lepo je što imaš samopouzdanje i zanima te kako da ti priđeš njemu, a ne čekaš da on napravi prvi korak. Pretpostavljam da si takva i kada je reč o nečem drugom što te zanima, uzimaš stvar u svoje ruke. Isto tako, vrlo lepo razmišljaš, pošto kažeš da bi prvo volela da porazgovarate i sprijateljite se jer ćeš tako i ti saznati nešto više o njemu i otkriti da li ti se zaista dopada. S druge strane, daćeš mu priliku da shvati koliko si super i zaljubi se u tebe, ukoliko budeš želela nešto više od prijateljstva :).
A što se tiče načina na koji ćete se upoznati, ne postoji recept ni za prilaženje dečacima, ni za prilaženje devojčicama. Svi smo drugačiji . Ono što jednoj osobi prija, drugoj može da smeta. Moje koleginice i ja ovu temu smo obradile više puta dajući vam neke smernice i ideje kako da stupite u kontakt i približite se dečku koji vam se dopada. Možeš pročitati naše tekstove: Sviđa mi se dečko iz razreda i ne znam kako da mu se približim, Volela bih da se približim dečku koji mi se dopada već duže vreme, Da se dečku predstavim uživo ili da mu se prvo javim na fb?. Mislim da će ti pomoći. Ukoliko imaš još nekih nedoumica, slobodno nam piši. Tu smo da zajedničkim snagama dođemo do najboljeg rešenja.

Piše: Ivana Todorović, psiholog

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website