Želela bih da imam seks sa dečkom s kojim nisam u vezi

0
0
  • Guest postavljeno 16/10/2016 14:28

Volela bih da imam seks sa dečkom koji mi se sviđa ali nismo zajedno. Kako mogu da ga navedem na to?

inteen: Draga tinejdžerko, ne znam da li si već imala seksualne odnose, ali na osnovu pitanja rekla bih da jesi. No, ukoliko grešim, bitno je da znaš sledeće. Većina devojaka prvi put smatra bitnim korakom. I to i jeste ispravno razmišljanje. Pitanje je samo odluke s kim i kada će to učiniti. Jer to je događaj koji u sećanju ostaje ceo život i najbolje je da se desi sa nekim u koga imaš poverenja, s kim si u kvalitetnoj vezi.
Ali i ako ti ovo nije prvi put, meni nije jasno zašto bi nekoga navodila da spava sa tobom. Zanima me zašto uopšte razmišljaš na taj način. Volela bih da si nam dala više podataka. Možda bi nam onda stvari bile jasnije. Mislim da je vrlo važno da se i ti tom dečku dopadaš. U suprotnom ne vidim zbog čega bi želela da podeliš nešto tako intimno sa njim. S druge strane, ukoliko mu se sviđaš, i on će to želeti isto koliko i ti. No, zar ne misliš da je bolje da se prvo upoznate, da vidiš kakva je on osoba, delite li slična interesovanja? Nakon toga videćeš da li ti se zaista dopada, a i ti njemu. Posle izvesnog vremena oboje biste znali želite li da se upustite u seksualne odnose. Seks je pre svega čin ljubavi, pa se zato i naziva “vođenje ljubavi”. Istina je da može biti i isključivo fizički čin, a tada mu je cilj postizanje fizičkog zadovoljstva bez emotivne povezanosti i intimnosti. Ipak, poenta je zbližavanje s drugom osobom, emotivno i fizičko zadovoljstvo.
Ako taj momak nema želju da spava s tobom, ne treba ni da razmišljaš o toj mogućnosti. Navedeš li ga, kako ti kažeš, na nešto što u suštini nije želeo, može učiniti da se posle toga oboje osetite bez veze, a to ti sigurno ne treba. Isto kao što, recimo, ne možeš da navedeš nekog da ti bude prijatelj. Niti tebe neko može na to da natera. Potpuno je jasno da tako nešto ne može da donese dobar i prijatan rezultat. Preispitaj se i razmisli. Zar nije bolje da sretneš nekoga u koga ćeš se zaljubiti, ko će ti vratiti istom merom, pa da sa njim imaš odnos? Kada između dvoje postoji emotivna povezanost, onda ta razmena koju donosi seks ima istinski smisao, a samim tim i užitak je veći, u svakom pogledu. Ne žuri i ne juri ni za kim. Ceni sebe, budi sa dečkom koji te voli i poštuje!

Piše: Ivana Todorović, psiholog

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website