Šta da radim, imam 14 godina a muva me dečko od 20?

0
0
  • Guest postavljeno 29/10/2016 23:03

Imam 14 godina i sviđa mi se decko koji ima 20. Počeo je da me muva, i koliko sam shvatila, njemu nisu bitne godine i želi da bude sa mnom jer mu se dopadam. Šta da radim, da li je to velika razlika? Hvala unapred.

inteen: Draga tinejdžerko, verujem da ti izuzetno imponuje i godi što se sviđaš starijem dečku. To je dosta retko u tvojim godinama jer je tada takva razlika poprilično primetna. Da budem iskrena, 6 godina nije malo ni u kasnijim godinama, ali u tvojim je ogromna. Ti si tek prvi razred srednje škole, on je već na fakultetu (ako studira) ili radi. Većina tvojih drugarica nije ni imala dečka, ili bar seksualne odnose, oko njega su ih imali svi, većina je u dugim vezama i neki bi uskoro mogli i porodicu da zasnuju. On možda već živi sam, svakako putuje sam, niko ga ne pita gde ide i kada se vraća kući itd. Ti svakako (nadam se) moraš svojima da objasniš gde i sa kim ideš, kada se vraćaš i debelo da ih ubeđuješ kako bi te pustili negde samu. Teme o kojima ti pričaš sa svojim društvom su mnogo drugačije od onih o kojima se govori u njegovom. Ako je zreo u skladu sa svojim godinama, njegov način života je za tebe miljama daleko u budućnosti (iako nije zaista ali se sada tako čini).
Šta hoću da kažem??
Lepo je što se sviđate jedno drugom i što njemu možda tvoje godine nisu važne. Ali ja ti ipak ne bih savetovala da budeš sa njim, bojim se da ćeš se pokajati. U početku će ti sigurno biti super i zanimljivo da gvirneš u život potpuno drugačiji od tvog, da se osetiš zrelom, boljom od svog duštva, na neki način izabranom. Ali onda bi mogli da se jave određeni problemi (ne mora da znači naravno, no mislim da su šanse poprilične). Prvo, potegnuće se pitanje seksa. On sa 20 godina neće čekati do besvesti, koliko god da je strpljiv i pun razumevanja. A da li si ti spremna na to? I da li želiš da to prvi put uradiš sa nekim ko je to odavno probao i ko će teško razumeti kako je tebi s obzirom da ti je prvi put. Dalje, veza sa njim će neminovno iziskivati određenu dozu zrelosti s tvoje strane. Osećaćeš se glupo što te ne zanimaju teme o kojima se raspravlja u njegovom društvu, pa čak možda i u razgovoru samo sa njim, i biće ti bezveze što si ti zainteresovana za stvari koje će njemu biti „banalne i nevažne“. A to je šteta. Ne treba da ti bude bezveze što si zainteresovana za ono za šta su i tvoji vršnjaci. Nema potrebe da se osećaš nedoraslo njemu, neadekvatno za takvu vezu, da nemaš pravo da još malo budeš „dete“ tj. tinejdžer. Da sumiram, mislim da bi veza sa njim značila prerano i prebrzo odrastanje, a za tim stvarno nema potrebe. Ipak je bolje ako sve ide svojim tokom.
Ipak, sigurna sam da si dovoljno pametna i zrela da znaš šta je najbolje za tebe. Šta god da odlučiš, nadam se da ćeš biti srećna. Veliki pozdrav.

Piše: Jovana Vuković, psiholog

  • You must to post comments
0
0

Imam 14 godina i zaljubljena sam u decka koji ima 16.Da li je uredu biti sa njim?Moze li mala pomoc 🙂

  • You must to post comments
0
0

ma neka ti ga gurne do kraja nece boleti 

  • You must to post comments
0
0

ma neka ti ga gurne do kraja nece boleti 

  • You must to post comments
0
0

Problem je sto deca od 13 14god zele da budu u vezi sa nekim ko je dosta stariji od njih. Zele odrasti na silu sto steti njima i njihovom zivotu. Opustitw se dete si samo jednom u zivotu. Nek ide sve svojim tokom. On za tebe nije koliko god ti to trenutno mislis jer je on zreliji zna da manipulise tobom. Mpzda se tvoji ne bi slozili da budes sa njim u vezi. Najbolje je da sacekas nekoliko godina kako bi stupila u taj sve odraslih. Zazalices kasnije.

  • You must to post comments
0
0

ja imam 13,5 i imam decka od 20,u zv smo vec neko vrm i ne trazi nesto puno od mene dovoljno je da se vidimo,bila sam kod njega zezali smo se pricali nista strasno,vidjamo se skoro svaki dan..al smo odluciili da cutimo makara par ned,ja mislim da je to najb jer ipak je on punoletan a ja maloletna…al stv se svidjamo jedno drugom..mnogo nam je lepo

 

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website