Da li je moguće zatrudneti ako nije bilo seksualnih odnosa?

0
0
  • Guest postavljeno 01/11/2016 22:12

Da li je moguće ostati u drugom stanju ako nisu postojali seksualni odnosi, samo pipkanjem i dodirivanjem?

inteen: Draga čitateljko, devojka može da zatrudni ako dođe do oplođenja jajne ćelije. To se, naravno, dešava prilikom seksualnog odnosa. Međutim, čak i kada nema penetracije, ukoliko su momak i devojka nagi, ona može ostati u drugom stanju. Spermatozoidi su veoma pokretljivi, pa ako dečko dodiruje intimne delove svoje partnerke prstima na kojima ima sperme, to nije nemoguće. Ako ste prilikom maženja obučeni, čak i u slučaju da on ejakulira, ne možeš ostati u drugom stanju, jer spermatozoidi ne prodiru kroz tkaninu. Budi oprezna! Vodi računa o sebi. A pre nego što odlučiš da vodiš ljubav sa dečkom, dobro se informiši o svemu, prvenstveno o kontracepciji i ništa ne radi ishitreno.

Piše: Ivana Todorović, psiholog

  • You must to post comments
0
0

Zdravo,imam dva pitanja.Prvo je, kako roditeljima da kazem da imam decka,a usput znam da su uvek bili protiv toga? A drugo je,imam strah od ljubljenja jezikom I svaki put kada decko krene ja se nekako ukocim ili izbegavam njegov jezik.Kako da se oslibodim? Hvala unapred.

  • You must to post comments
0
0

Ćao, želela sam da pitam da li je dovoljno da tokom seksualnog odnosa on koristi samo kondom (durex) kao zaštitu i da budem sigurna da neću zatrudneti?

  • You must to post comments
0
0

B

  • You must to post comments
0
0

U

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website