Imam 18 godina, nisam imala ni prvi poljubac, a imam potrebu za seksom

0
0
  • Guest postavljeno 27/02/2018 01:07

Zdravo imam 18 godina i nisam imala dečka nikada, ni prvi poljubac, osećam se loše, jer me drugarice zadirkuju, a nisam ni privlačna dečacima, ne znam šta da radim, a bas imam potrebu za seksualnim odnosima, osećam to i spremna sam, ali nemam nijednu osobu sa kojom bih mogla to da upražnjavam.

inteen: Draga tinejdžerko, neću te lagati i reći da će se stvari desiti same od sebe. Naravno da je potrebna doza sreće za skoro sve u životu, ali je potrebniji lični trud i aktivnost da bi ostvarila svoje želje i ciljeve. Zato kreni u akciju. Najpre obrati pažnju na prilike oko sebe, prilike koje ti se nude. Proceni mladiće koji su u tvojoj blizini i na raspolaganju su ti. Ko ti se sve od njih sviđa, koliko njih ti se sviđa. Shvati ovo kao malo istraživanje koje praviš u svrhu poboljšanja kvaliteta svog života. Mnogi među momcima koji su privlačni su u isto vreme i stidljiv, te više vole da devojka preduzme prvi korak, obrati im se, započne komunikaciju i pozove ih na dejt. Komunikacija sa nekima od onih koji ti se dopadaju po izgledu, ponašanju i onome što o njima znaš, može da bude o raznim temama: o slobodnom vremenu, interesovanjima, hobijima, društvu, putovanjima, pa i školi – drugarima iz odeljenja, profesorima. Pusti mašti na volju.
Bitno je da znaš šta voliš, šta ne voliš, šta ti se sviđa, šta ne i kako bi volela da se dečko prema tebi ponaša. Važno je i da razmiliš gde voliš da izlaziš i koja mesta bi došla u obzir kao predlog za tvoj i njegov sastanak. Mislim da je baš fora u tome da pokažeš sebi i drugima da ti to možeš i budeš uporna, ne odustaješ ukoliko je neki od momaka zauzet ili trenutno nema vremena. Probaj za početak da napraviš širi izbor, a onda i uži, i shvatiš kakav bi trebalo da bude dečko sa kojim bi poželela da se viđaš, a potom se i zabavljaš.
Svako ima svoj tajming za ljubav i emotivnu vezu. Daj sebi vremena i trudi se da prihvataš sve što ti se dešava kao putokaz ka cilju, a to je pronalaženje pravog mladića. Do tad ćeš možda morati da izađeš sa nekoliko njih i nekim stvarima koje ti se nude kažeš ne. I verujem da ćeš uz pozitivan stav i istrajnost na kraju ostvariti ono što želiš. Mnogo sreće!

Piše: Jasna Đorđević, psiholog

 

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website