Da li mislite da je pogrešno što se s dečkom mazim bez odeće?

0
0
  • Anonymus postavljeno 10/03/2018 18:08

Imam 18, sa dečkom sam 2 meseca, nevina sam. imamo jako lepu vezu i jako lepo se slažemo. Polako smo krenuli biti intimniji i sada je to već stiglo do maženja bez odeće. Ne osećam se loše zbog toga, ne mislim da radim ništa pogrešno, ali me zanima Vaše mišljenje. 🙂

inteen: Draga čitateljko, više puta smo pisali o tome, a verovatno i sama znaš, da različiti ljudi reaguju različito na iste stvari. Tako da nismo svi u isto vreme spremni ni na seks. Neko je na taj čin spreman ranije, neko kasnije. Najvažnije je slediti svoj tempo, ne brzati i ne uletati u nešto zato što to neko od nas traži ili je to uradila većina naših drugarica ili možda želimo da se dokažemo u društvu. Ti i tvoj dečko dva meseca ste zajedno, nakon tog perioda ste osetili želju da budete prisniji i to je sasvim u redu. U partnerskom odnosu je bitno da obe strane uživaju i slažu se s onim što se odigrava u spavaćoj sobi. Dakle, ukoliko ti bilo šta ne bude prijalo, treba to odlučno da mu staviš do znanja. S obzirom na to da ti poljupci i maženje bez odeće odgovaraju, nemaš loših misli i emocija povodom toga, sve je OK.
Kako nismo svi isti, svakom od nas potrebna je različita doza bliskosti da bismo se osetili sigurno. Tebi je očigledno sa momkom ugodno i nije te bilo stid da se pred njim razodeneš. To znači da ste uspeli da izgradite kvalitetnu vezu baziranu na poverenju i ljubavi. Jedna od osnovnih stvari za tako nešto svakako je i razgovor. Vrlo je važno da sa dečkom možeš da razgovaraš o svemu. Moguće da si već razmišljala o prvom seksu, jer bi to bio prirodan sledeći korak za vas. Zato bi trebalo da popričate i o vidu zaštite koji ćete koristiti, pošto nezaštićen seks ne može biti opcija. Pročitaj naš članak Molim vas recite mi nešto više o kontracepciji, a o svemu bi mogla da se konsultuješ sa mamom, nekom starijom osobom od poverenja ili da posetiš ginekologa.
U svakom slučaju nema potrebe da se osećaš loše zato što ti je lepo sa dečkom. Postepeno razvijajte odnos i sve će biti kako treba. Uživaj u svojoj ljubavi i ne brini. Sve najbolje!

Piše: Ivana Todorović, psiholog

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website