Meni i dečku smeta kondom i nikad ne koristimo zaštitu

0
0
  • Anonymus postavljeno 11/03/2018 11:28

Imam problem. Imam dečka koji je godinu dana starji od mene, ja imam 17, a on 18 godina. Već duže vreme smo zajedno, već 10 meseci, i spavali smo puno puta. Poenta je što skoro nikada ne koristimo zaštitu zato što smo već jako opušteni u vezi i kondom nam jako smeta. Jedan dan sam primetila da pre seksa iz njegovog organa izlazi neka providna tečnost koja je jako lepljiva al nije sperma jer nije još završio. Ignorisali smo to i nastavili sa odnosom i sada nisam dobila menstruaciju već mesec i po dana. Da li je moguće da sam zatrudnela? Molim vas posavetujte me.

inteen: Draga čitateljko, mnogo puta smo pisali o tome da devojka može ostati u drugom stanju svaki put kada muški polni organ dođe u dodir sa ženskim, jer i presemena tečnost sadrži spermatozoide (a ona se oslobađa kod većine muškaraca kada se uzbude). Nezaštićen seks ne može i ne sme biti opcija. To što ne koristite kontracepciju nema apsolutno nikakve veze sa tim što ste opušteni jedno sa drugim. Opušteni možete biti tek onda kada ste sigurni da ne možete upasti u problem, a neželjena trudnoća nije nešto sa čim želite da se suočavate u tom uzrastu. Pročitaj naših 10 mitova o seksu u koje ne treba da veruješ, kao i Da li je prekid snošaja pouzdana metoda zaštite od trudnoće? (to je metoda na koju se vas dvoje oslanjate), pa će ti neke stvari biti jasnije.
Naravno postoje i drugi razlozi zašto ti menstruacija može kasniti. Kako bi rešila svoju dilemu, najbolje bi bilo da uradiš test za utvrđivanje trudnoće. Ako rezultat bude negativan, laknuće ti, ali se svakako moraš obratiti ginekologu kako bi utvrdila koji je uzrok što ti se ciklus poremetio. Ukoliko sve bude u redu, nadam se da si naučila lekciju i ubuduće sebi nećeš priređivati ovakve muke. Vrlo je važno da se čuvaš i ne prihvataš dečkovo odbijanje da koristi kondom, niti objašnjenje da je osećaj s njim lošiji, nego bez njega. Nemoj sebe dovoditi u rizik, jer u celoj stvari, ako dođe do trudnoće, ipak si ti ta koja će snositi najteže posledice. Brini pre svega o sebi! Srećno.

Piše: Ivana Todorović, psiholog

  • You must to post comments
0
0

Mislim da trenutno veca briga treba da vam bude smisljanje imena…

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website