Čudno mi je jer nemam negativnih emocija, mada sam prerano spavala sa dečkom

0
0
  • Anonymus postavljeno 06/03/2018 20:36

Dragi InTeen, imam 17 (skoro 18) godina i malo više od 3 nedelje sam sa jednim dečkom. Pre nego što smo započeli vezu nismo se znali (ja sam mu prišla u kafiću). Mada, kako smo iz manjeg mesta brzo sam shvatila s kim se druži itd. On je meni prvi dečko i pre nego što sam i počela nešto s njim imala sam jaku želju da sa nekim ostvarim takvu vrstu bliskosti. Vrlo brzo smo se zbližili, postali otvoreni jedno prema drugom i svaka komunikacija u vezi tekla je vrlo lako. Nakon 3 nedelje otišla sam da spavam kod njega, bez namere da se desi ono glavno, tj. seks, međutim desilo se. Nikad me ni na šta nije prisilio, ni nagovorio i sve što sam uradila s njim, sama sam inicirala. Svesna sam da se sve odigralo prerano i čudim samu sebe, jer inače važim za osobu koja deluje promišljeno i polako. Njegov odnos prema meni nije se promenio, čega sam se u početku plašila, već smo se još više zbližili. Čitala sam ovde tekstove u kojima se devojke osećaju znatno drugačije ili čak lošije nakon što su to uradile, te mene čudi kako se osećam apsolutno isto, ako ne i bolje nakon toga. Sam odnos je bio minimalno bolan i jako sam malo krvarila. Imali smo seks još par puta nakon toga i vrlo lako komuniciramo o tome šta nam prija, šta ne, i isprobali smo različite stvari. Shvatam da nemam neko konkretno pitanje, već samo tražim savet ili objašnjenje za nedostatak bilo kakvih čudnih ili negativnih emocija, jer sam, sudeći po svakoj socijalnoj normi stupila u sve ovo prerano. Takođe, zaboravila sam da napomenem da dečko ima 18 godina i da je, za razliku od mene, iskusniji na polju seksa. Hvala unapred i velliki pozdrav!

inteen: Draga čitateljko, kao što i sama znaš, i o tome smo više puta pisali, različiti ljudi reaguju različito na iste stvari. Takođe, u različito vreme su spremni na seks, potrebna im je različita doza bliskosti da se osete sigurno, a naravno tu su i objektivne razlike u kvalitetu veze. Nekim ljudima treba mnogo duže da se otvore i zbliže, dok kod nekih to ide vrlo brzo, osete neku spontanost i otvorenost, poverenje i, mada se zabavljaju samo nekoliko nedelja, deluje im kao da to već mesecima traje.
Ti si očito bila spremna da stupiš u seksualne odnose i pritom želela da ostvariš bliskost sa nekim. Samo si čekala da naiđe osoba koja bi odgovorila na te zahteve i želje. Kada se to dogodilo, nisi imala potrebu da čekaš samo da bi čekala ili zato što socijalne norme kažu da treba, već si se brzo opustila i osetila da ste se dovoljno povezali i želiš da postanete još bliskiji. Svakako da su postojali rizici koje pominješ, da se njegovo ponašanje promeni ili se ti osetiš čudno ili loše nakon toga, ali srećom to se nije desilo. Nema potrebe da brineš zbog toga što se osećaš lepše nakon stupanja u intimne odnose sa dečkom do koga ti je stalo. To jeste pozitivna stvar, može dobro da utiče na vaš odnos i nadam se da će tako i biti. Samo nastavite da budete otvoreni jedno prema drugom, komunicirate o svemu, pa i seksu, i nema razloga da to bude izvor bilo kakve neprijatnosti. Uživaj u svojoj vezi i nemoj da brineš. Pozdrav.

Piše: Jovana Vuković, psiholog

  • You must to post comments
Komentar
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website