FUN4U

Springtime In Belgrade!

it  | 

Od 9. do 18. marta na više lokacija u prestonici biće održan Šesti beogradski irski festival pod sloganom Springtime In Belgrade!
Deo očaravajuće irske kulture biće predstavljen programom koji je inspirisan Evropskom godinom kulturne baštine, a to je po odluci Evropskog parlamenta upravo 2018. Tako beogradsku publiku očekuju najznačajnija i najnovija filmska ostvarenja iz Irske, predavanja i izložbe, koncerti, pozorišne predstave, radionice i drugi atraktivni kulturni događaji, kao i niz zanimljivih gastronomskih dogodovština.
Tokom manifestacije nastupiće jedan od najpoznantijih irskih kantautora – Mundy, vlasnik albuma s platinastim tiražima u Irskoj i veoma slušanih pesama.
Beogradski irski festival obeležiće stotu godišnjicu Prvog svetskog rata 14. marta predavanjem o učešću 10. irske divizije na Solunskom frontu, a predavači su sa Univerziteta u Dablinu i Beogradskog univerziteta.
Tu je i izložba Borderlands renomiranog irskog fotografa Nigela Swanna, kao i festivalski foto-konkurs. Pobednika konkursa očekuje vredna nagrada.
Glavni grad će se i ove godine, zahvaljujući Beogradskom irskom festivalu, pridružiti svetskim metropolama koje obeležavaju irski nacionalni praznik Dan Svetog Patrika, pa će nekoliko gradskih lokacija, uključujući Most na Adi, biti osvetljeno irsko-zelenim svetlom.

Foto: Facebook

Ostavi komentar

Your email address will not be published.