HOROSKOP

Šta ti sve kažu zvezde za školsku 2017/2018.

it  | 

horoskop ovan      Ovan

Tokom ove školske godine mnogo može da nauči od drugih, i to preko različitih grupa, organizacija i udrženja koja se bave onim što njega zanima. Međutim, kako ima vrlo malo strpljenja i sve mu brzo dosadi, na početku školske godine ne treba previše da investira sebe u svaki projekat, jer će na kraju odustati od svega. Treba da trenira rutinu i stvara radne navike.

horoskop bik        Bik

U ovoj školskoj godini učenje i kontrolni postaju mu sporedni! Škola mu služi samo za druženje sa ekipom i uspinjanje na školskoj lestvici popularnosti. Bilo bi dobro da s prijateljima napravi modni blog, bend, školske novine ili neku zajedničku organizaciju gde će se družiti i deliti strast prema istoj stvari. Loše ocene će uticati na odnos s roditeljima, zato treba i da uči što više.

horoskop blizanci   Blizanci

Kad su naoštreni i zainteresovani, u školi briljiraju, ali neće svaki put biti tako entuzijastični jer lako idu od 5+ do 2. Ova razlika se posebno vidi na predmetima koje vole odnosno ne vole. Ipak, treba da ih motiviše onaj osećaj koji imaju kad pred rezredom odgovaraju i znaju baš sve. Neki će se angažovati u đačkom parlamentu ili kao predsednici odeljenskih zajednica.

horoskop rak1  Rak

Moglo bi se reći da će tokom ove školske godine biti malo opsesivan što se tiče organizacije i ciljeva koje je sebi zadao. Ekstremno je efikasan, a to ima svoju cenu – nervozu. Često će se iskaljivati na prijateljima i drugovima iz odeljenja, što se nikome neće dopasti. Ne bi smeo da zaboravi  na zabavu i opuštanje, inače će mu nervoza uništiti mnoga prijateljstva i drugarstva.

horoskop lav  Lav

Ključna reč za ovu školsku godinu je – kampanjac. Prva dva meseca oba polugodišta prepuna su mu provoda i žurki, a onda magično uspeva sve da postigne povlačenjem s knjigom u sobu. Oslanja se na prijatelje, njihove beleške i informacije, ali neki to vide kao iskorišćavanje. Zato ne treba da se začudi ako neko posle petog puta odbije da sarađuje s njim.

Horoskop devica   Devica

Jako je fokusirana na školske obaveze, a profesore i roditelje iznenađuje ocenama i uspesima na takmičenjima. Prija joj pažnja i to što je cene autoriteti, a i što joj se drugovi u školi obraćaju s pitanjima i dilemama i traže od nje objašnjenja. Sve to joj još više povećava osećaj uspeha i donosi status osobe koja zna najbolje, bar iz pojedinih predmeta.

horoskop vaga   Vaga

Oseća da joj je gradivo preteško, da je previše toga na njenim leđima. No, ako ostane koncentrisana ne samo da će uspeti da ima odlične ocene već će shvatiti i da je žilavija i izdržljivija nego što je mislila. Nikako ne sme da preteruje sa anganžmanom u vanškolskim aktivnostima niti da izabere previše njih, jer će joj se tako ogaditi ono što voli. Umesto toga preporučujem fokus na prioritete, tada će osećaj uspeha biti ekstatičan!

horoskop skorpija  Škorpija

Ove godine je na vrhu sveta i mnogo puta će se desiti da joj čista sreća pomogne da u nečemu uspe, dobije bolju ocenu ili bude preskočena kad nije spremna da odgovara. Ovu naklonost zvezda ne treba da zanemari, ali ni da zaključi kako ne mora da radi. Naprotiv, treba da uči što više pa će svi oko nje biti oduševljeni, pogotovo ako pre toga nije blistala u školi. Ipak, treba i da uživa u društvu i zabavi.

horoskop strelac        Strelac

Tokom prvog polugodišta jako je organizovan, predan i revnosan prema obavezama u školi, ali će ga na kraju izmoriti brige i rad, pa će drugo polugodište ostati dobro samo što se tiče predmeta koje voli. Iako nije poznat po veštini balansiranja, mora da se trudi da nađe ventile i tokom zime ne daje sebe toliko kako ne bi odustao kad dođu topli dani.

horoskop jarac1         Jarac

Mnogo je opušteniji nego inače, a krilatica mu je „život je prekratak da bih se mučio“. Posebno uživa u časovima gde može da ispoljava kreativnost, što mu je svojevrsna terapija. Međutim, neučenje i nerad donose mu velike probleme s roditeljima koji će sve doživljavati kao teenage bunt bez razloga. Neki će početi i da beže sa časova.

horoskop vodolija          Vodolija

Prirodnu haotičnost uma pokušava da stabilizuje čvrstom rutinom vezanom za domaći, ustajanje i planiranje vremena, što profesore i roditelje oduševljava. Da joj ova rutina ne postane preteško breme i smor, najbolje je da se posveti nekoj vanškolskoj aktivnosti, poput bloga, učenja editovanja klipova, obuke za rad u foto-šopu i ostalog što je kreativno, a vezano za kompjutere.

horoskop ribe      Ribe

Ako se fokusiraju i predaju zadatku, mogu da stvore remek-delo! Kreativnost može biti ona standardna, slikanje, pisanje i sl., ali i vid organizacije kojom postižu sve što treba. Beskrajno su inspirisane ljudima, a najpametnije je da kopiraju obrasce uspeha drugih, drugova ili poznatih. Ne treba da se obaziru na tuđa očekivanja i pritiske, jer one dobro znaju šta rade.

 

Piše: Nikola Novković
Kontakt: Twitter @CikaNikiJr, Instagram @nikolanovkovitz
Foto: Pixabay, Pinterest

Ostavi komentar

Your email address will not be published.