U POVERENJU

Da li je moguće povećati noge vežbama?

it  | 

Imam prevelik problem. Deo noge iznad kolena mi je premršav i uopšte se ne gojim tu pa mi pantalone odvratno stoje. Jedem i više nego što bi trebalo ali jednostavno nemam sreću. Koji je razlog zašto se uopšte ne gojim? Veoma sam razočarana i ono što bih najviše želela je da proširim noge ali ne znam kako. Da li je moguće povećati noge određenim vežbama? 😢😢😭😭😭

inteen: Draga čitateljko, ne brini, naravno da postoji rešenje za tvoj problem, vrlo je jednostavno i zove se bavljenje sportom. A kako bi što pre videla rezultate i dobila malo mišićne mase kvadricepsa iznad kolena trebalo bi da počneš sa treninzima u teretani. Savetujem ti odlazak u teretanu 3 puta nedeljno. Ako napraviš malo istraživanje po netu na temu vežbi za donji deo tela, shvatićeš da je u svetu totalni hit “malo jači“ donji deo. Takođe, uverićeš se u mnogobrojne primere uspešne transformacije devojaka širom sveta koje su trudom i upornošću izgradile čvrste, podignute guze i jake butine, iako su bile vrlo tanušne građe.
Prvenstveno istraži teretane u svom gradu i raspitaj se koje su na dobrom glasu, kako bi mogla da odlučiš gde ćeš se učlaniti. Prostudiraj ponudu i odaberi onu koja ti odgovara u svakom pogledu (i što se tiče cene, i što se tiče lokacije). Preporučljivo je da mesto na kome vežbaš bude nedaleko od tvoje kuće. Tako ćeš malo vremena trošiti na odlazak i povratak sa treninga. Poželjno bi bilo da unajmiš personalnog trenera, bar na početku, kako bi naučila pravilno da izvodiš vežbe. Ako nemaš uslova za to, pitaj Google. Nemoj da pratiš nepoznate Instagram zvezde, već pogledaj preporuke šampiona iz oblasti fitnesa i bodi bildinga. Savetujem ti da se držiš osnovnih vežbi kao što su čučnjevi i iskoraci. Probaj da treniraš kontinuirano jer će se značajniji rezultati videti tek posle drugog meseca.
Na kraju, nemoj zaboraviti na ishranu koja je podjednako važan faktor u izgradnji tonusa mišića. Nije presudno to koliko jedeš, nego šta jedeš. Ukoliko se odlučiš za ličnog trenera, trebalo bi da ti on sastavi određeni režim ishrane. U svakom slučaju, bitno je da imaš tri obroka u manje-više isto vreme, a između možeš sebi pripremiti zdravu užinu. Izbaci peciva, gazirana pića, slatkiše i sve moguće grickalice. Njih zameni svežim voćem i ceđenim sokovima. Treba da se hraniš pravilno, kako bi telo snabdela energijom. Jedi dosta povrća, meso, ribu, jaja, zaboravi na pizzu, kolače, torte, čokolade, budi istrajna u vežbanju i rezultat neće izostati.

Piše: Zoran Anđić, Muscle Planet Gym Team
Foto: Pixabay

Ostavi komentar

Your email address will not be published.