FUN4U

Uskoro kreće sajam knjiga

it  | 

Pod sloganom Ključ je u knjigama, 62. međunarodni beogradski sajam knjiga okupiće od 22. do 29. oktobra više od 450 domaćih i stranih izdavača, gosti u fokusu biće ruski pisac Jevgenij Vodolaskin i nemački pisac Marcel Bayer, a Sajam otvara austrijski autor Carl Marcus Gaus.
Zemlja počasni gost ovogodišnjeg sajma knjiga je književnost na nemačkom jeziku, a zajedničkim nastupom – programom Četiri zemlje jedan jezik, predstaviće se Nemačka, Austrija, Švajcarska i Lihtenštajn.
Posetiocima će biti predočeno oko 1.000 knjiga savremenih autora iz sve četiri zemlje, od čega, zahvaljujući saradnji sa Sajmom knjiga u Frankfurtu i Glavnim udruženjem austrijskih knjižara, premijerno čak 350 naslova.
Program Četiri zemlje jedan jezik otvoriće 23. oktobra ambasadori Nemačke, Austrije i Švajcarske, manifestacijom Neobična geografija.
Urednik programa Dragan Hamović skrenuo je pažnju na koncept Sajma koji predstavlja spoj visoke i masovne kulture i rekao da će izložbama, tribinama i diskusijama biti obeleženo više godišnjica: 800 godina od krunisanja Stefana Prvovenčanog, 250 godina Filipa Višnjića, 170 godina Gorskog vijenca, 150 godina od smrti Šarla Bodlera, 125 godina Ive Andrića.
Biće obeležen i vek od smrti Milutina Bojića i Vladislava Petkovića Disa, 50 godina Markesovog romana Sto godina samoće, 50 godina romana Derviš i smrt Meše Selimovića i decenija bez Nikole Miloševića i Stevana Raičkovića.
Program za decu pod nazivom Nove igre pet petlića biće u znaku Aleksandra Vuča povodom 120 godina od piščevog rođenja.
Školski dan je 26. oktobar, porodični dani 23. i 24. oktobar, a cene ulaznica su iste kao i prošle godine – 250 za pojedinačne i 150 dinara za grupne posete.

Foto: Instagram

Ostavi komentar

Your email address will not be published.