TVOJ ŽIVOT

Želiš da napraviš PIRSING

it  | 

Ukoliko želiš da napraviš pirsing, potpuno je nebitno koliko imaš godina i da li nameravaš da bušiš uši, pupak, nos… Važno je da vodiš računa o tome ko će ti to uraditi i gde. Ako zanemariš te činjenice, posledice mogu biti užasne, čak i opasne. Evo šta treba da znaš pre nego što se upustiš u tu avanturu.

pirsing, usta pirsing, usne

Trebalo bi da se obratiš specijalisti za bušenje ušiju, a tvoja BFF svakako nije profesionalac kada je o tome reč. Ma koliko to izgledalo jednostavno na TV-u, nemoj da se igraš, već potraži osobu koja ima dosta prakse na tom polju. Tako nešto možeš obaviti i kod nekog tattoo majstora jer je on sigurno vešt u tome.

Postavi sva neophodna pitanja: čime će odraditi pirsing, kako se taj instrument čisti, da li je to radio mnogo puta do tad, da li se susreo s nekim komplikacijama… Nemoj da ti bude neprijatno, nego se potrudi da saznaš sve što te zanima. Na kraju krajeva, to je rupica u tvom telu.

pirsing, pupak

Pirsing majstor bi trebalo da steriliše “pištolj” nakon svakog obavljenog posla. Ukoliko ga temeljno ne očisti, postoji opasnost od gljivične, bakterijske ili virusne infekcije.

pištolj za pirsing

Možeš tražiti da koristi antialergijsku minđušu. Ako prilikom stavljanja nakita od određenih metala dobijaš alergiju ili osećaš svrab i iritaciju, to je najbolje rešenje. Tako neće biti nikakvih zastrašujućih reakcija.

pirsing, antialergijske minđuše

Naravno, boleće, ali samo na sekund. Igla ti prolazi kroz kožu, ne možeš očekivati da ne boli. Plašiš li se da će ti se zavrteti u glavi, reci to pirsing majstoru kako bi te postavio da legneš pre nego što počne da te bocka..

Piercing GIF - Find & Share on GIPHY

Crvenilo, otok i blaža bol uobičajeni su za period od nekoliko narednih dana. Međutim, ako se ti simptomi povećaju ili ne nestanu ubrzo, moraš se obavezno obratiti lekaru. Najverovatnije je došlo do neke infekcije.

Svakako moraš dobiti uputstva kako da tretiraš pirsing. Posebno je bitno održavanje higijene u sledeći nekoliko nedelja (a i kasnije). Sledi sve instrukcije koje dobiješ, kako ne bi došlo do nekih komplikacija. Desili se da otok ne spadne, pojavi se iscedak i osećaj toplote, znaš šta sledi – trk kod doktora!

pirsing u nosu

Pirsing u nosu ima dodatne rizike. Nijedan pirsing nije bezopasan ali su infekcije na hrskavici, kao u nosu ili gornjem delu uha, ozbiljnije. Zato bi trebalo na te regije obratiti više pažnje.

Foto: Pinterest, www.amazon.co.uk, www.aliexpress.com

Ostavi komentar

Your email address will not be published.